Иран и Ливан не искат да бъдат въвлечени по никакъв

...
Иран и Ливан не искат да бъдат въвлечени по никакъв
Коментари Харесай

Лавров: Иран и Ливан не искат да се намесват в палестинско-израелския конфликт

Иран и Ливан не желаят да бъдат въвлечени по никакъв метод в палестинско-израелския спор. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за RT.

„ Вярвам, че нито Иран, нито Ливан желаят никакво присъединяване в тази рецесия “, сподели министърът.

„ Възможно е желанието на Съединените щати палестинско-израелският спор да излезе отвън рамките на района. Струва ми се, че хората, които създават сходни сюжети, в действителност желаят да предизвикат още по-голяма рецесия. Може би това е, което желаят американците ", разяснява още Лавров.

„ Всичко, което идва от Русия, се възприема като неприятелски акт, като враждебна самодейност. Но всъщност, на процедура, Вашингтон не желае да връзва ръцете на Израел ", добави Лавров.

Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни след проникването на бойци на Хамас от линията Газа в Израел на 7 октомври, което беше съпроводено от убийството на поданици на израелските гранични села и залавянето на повече от 200 заложници, в това число деца, дами и възрастните хора. Хамас назовава офанзивата отговор на израелските дейности против джамията Ал-Акса в Йерусалим. Израел разгласи цялостна обсада на Газа и стартира да отмъщава на анклава, след което стартира пълномащабна военна интервенция там. Удари се нанасят и в избрани региони на Ливан и Сирия в отговор на обстрел на израелска територия. Сблъсъци има и на Западния бряг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР