Иран екзекутира търговец на злато, известен като Султанът на монетите,

...
Иран екзекутира търговец на злато, известен като Султанът на монетите,
Коментари Харесай

Иран екзекутира валутен търговец, събрал 2 тона златни монети

Иран екзекутира търговец на злато, прочут като " Султанът на монетите ", предупреждавайки търговците да не употребяват финансовите проблеми на страната, чиято стопанска система е притисната от икономическите наказания на Съединени американски щати.

Вахид Мазлумин бе наказан на гибел през октомври, откакто беше упрекнат от иранските управляващи, че е съдействал за повишението на цените, запасявайки се със злато. Неговият помощник Мохамад Есмаил Касеми също е обесен, оповестяват ирански държавни медии, представени от Bloomberg.

Самият фантом на глобите, още преди да бъдат обновени през август, изпрати валутния пазар в ислямската република в тежка рецесия. Иранският риал спадна със 70% по отношение на $, подхранвайки скока в цените и насърчавайки противозаконната търговия.

Мазлумин няма позволение за търговия със злато и непозната валута, само че е построил най-голямата противозаконна мрежа в тази област, съгласно държавната организация Fars. Той инструктира своя екип да купи със спекулативна цел златни монети, с цел да ги препродаде на по-високи цени, натрупвайки към 2 тона от тях, оповестиха локални медии.

Властите в Техеран дадоха обещание, че страната ще спре опустошителните наказания на Съединени американски щати, ориентирани против иранските енергетика, банки, автомобилостроене и злато, само че без да разяснят по какъв начин.

В устрема си да възстановят спокойствието и да внушат възприятие за ред, те неведнъж са заплашвали да подхващат сурови ограничения против всеки, който " унищожава стопанската система ", като дава обещание да окаже помощ на бедните.

Полицията в Техеран заяви във вторник, че силите за сигурност са арестували към 130 противозаконни търговци на валута през последните дни.

За да се облекчи болката от покачващите се цени, държавното управление на президента Хасан Рухани раздава обществени помощи на най-нуждаещите се, с цел да им помогне да платят пакети с съществени храни, които включват месо, олио за готвене и млечни артикули.

Парвиз Фатах, който оглавява държавната фондация " Имам Хомейни ", разгласи, че програмата в началото ще доближи 2.7 млн. иранци след старта й във вторник.

Върховният водач Аятоллах Али Хаменей съобщи в тирада в сряда, че Иран " може да позволи икономическите проблеми, като вярно употребява своите вътрешни запаси ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР