Иран е разработил нов атакуващ дрон за войната на Русия

...
Иран е разработил нов атакуващ дрон за войната на Русия
Коментари Харесай

Скай нюз: Иран е разработил нов атакуващ дрон за войната на Русия в Украйна

Иран е създал нов атакуващ дрон за войната на Русия в Украйна и наподобява може да даде на Москва ракети земя-земя ”.

Това твърди осведомен източник по сигурността пред Скай нюз, предава БНР.

Дронът Shahed-107 е разказан като " избухлив и разследващ " безпилотен летателен уред (UAV), евентуално оборудван с технология за търсене на скъпи бойни цели като английски и американски ракетни системи за неведнъж изстрелване, употребявани от украинските сили. Дълъг към 2,5 метра и с обсег на крилата от три метра, този вид дронове може да бъде изстрелян от транспортно средство и има обхват до 1500 км.

Източникът съобщи пред Скай нюз, че " няколко бройки " от особено проектирания дрон може да са били препоръчани на Русия в границите на договорка, която се прави оценка на стойност над 2 милиона $. Според източникът, това демонстрира " доколко Иран е зает в поддръжка на ползите на Русия във връзка с Украйна ".

Украйна и нейните западни съдружници по-рано упрекнаха Техеран, че доставя на Москва стотици еднопосочни атакуващи дронове, известни като Shahed-131 и Shahed-136, наречени " самоубийствени дронове ", тъй като летят в цели и експлодират при удар, напомня медията.

Русия употребява композиция от удари с дронове и ракети, с цел да се опита да пробие подкрепяната от Запада противовъздушна защита на Украйна във талази от смъртоносни офанзиви против цивилни и военни цели в цялата страна, които се ускориха през последните дни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР