Иран е привикал швейцарския посланик, за да осъди безотговорното твърдение

...
Иран е привикал швейцарския посланик, за да осъди безотговорното твърдение
Коментари Харесай

Иран привика посланика на Швейцария заради безотговорни твърдения на САЩ

Иран е привикал швейцарския дипломат, с цел да осъди " безотговорното " изказване на американския дипломат в Организация на обединените нации, че Техеран е доставил ракетата, изстреляна по Саудитска Арабия от Йемен на 4 ноември, оповестява иранската организация " Тасним ".

Швейцарското посолство съставлява американските ползи в Техеран, където Вашингтон няма дипломатическа задача от 1980 година, когато ирански студенти взеха 52-ма американски заложници в продължение на 444 дни.

 Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници изстреляха ракета към Рияд
Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници изстреляха ракета към Рияд

ПРО-то на Саудитска Арабия прихванало ракетата южно от столицата

" Категоричният митинг на Иран против безпочвеното и провокативно изказване на (Ники) Хейли беше предаден на швейцарския дипломат ", посочи представителят на иранското външно министерство.

През предходната седмица Хейли показа елементи от ирански оръжия, доставени на обвързваните с Иран бунтовници хуси в Йемен, определяйки това като безапелационно доказателство, че Техеран е нарушавал резолюциите на Организация на обединените нации. Иран отхвърля изказванието.

Съгласно резолюция на Организация на обединените нации, в която е внедрена нуклеарната договорка, реализирана сред Иран и международните сили през 2015, на Техеран е неразрешено да доставя, продава и трансферира оръжия отвън страната без утвърждението от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Вашингтон призна, че не може да каже тъкмо по кое време оръжията са трансферирани на хусите, а в някои случаи не могат да кажат и по кое време са били употребявани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР