Иран е напреднал в областта на ядрените разработки и само

...
Иран е напреднал в областта на ядрените разработки и само
Коментари Харесай

САЩ бие тревога: Иран е напреднал прекалено при ядрените разработки

Иран е напреднал в региона на нуклеарните разработки и единствено няколко месеца го разделят от реализирането на пробив – приемане на задоволително количество обогатен уран, нужен за изработването на нуклеарна бомба. Според обява на организация Ройтерс, информацията по този въпрос е дал почитан чиновник в американската администрация, поискал анонимност. По-рано се смяташе, че Техеран ще доближи до този стадий на подготвеност след 11-12 месеца.

„ Това е много обезпокоително ”, съобщи чиновникът в навечерието на плануваната за през днешния ден среща във Вашингтон на помощника на президента на Съединени американски щати по въпросите на нуклеарната сигурност Джейк Съливан с ръководителя на Съвета за национална сигурност на Израел Еял Хулата.
 Финансовото министерство на Съединени американски щати: Хазната остава без пари след 18 октомври Финансовото министерство на Съединени американски щати: Хазната остава без пари след 18 октомври
Министерството на финансите на Съединени американски щати евентуално ще изчерпи ограниченията за продължение на финансирането на държавното управление до 18 октомври, и ще...

На тази среща Хулата ще бъде осведомен, че администрацията на президента Джо Байдън продължава да държи за дипломатическо решение на иранския нуклеарен въпрос, само че, в случай че е належащо, има подготвеност да употребява и други способи, с цел да не допусне Иран да създаде нуклеарно оръжие.

Източникът от администрацията не прецизира кои са тези „ други способи ” и дали допускат потреблението на военна мощ против Иран, само че акцентира, че Съединени американски щати „ ще бъдат подготвени да подхващат нужните ограничения ”.

От месец април във Виена се водят договаряния сред Иран и интернационалната „ петорка ” (Русия, Германия, Англия, Китай и Франция), чиято цел е възобновяване на нуклеарното съглашение с Иран във типа му от 2015 година – Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия, от който Съединени американски щати излязоха през 2018 година Експертите в основаните за задачата три работни групи създават текст на съглашение за обновяване действието на проекта. То включва събаряне на американските наказания против Иран и връщането на Съединени американски щати към съглашението, както и осъществяване на нуклеарните задължения, от които Техеран се отклонява значително. Представители на страните участнички организират обособени съвещания с американската делегация. Съединени американски щати разискват опцията да възстановят присъединяване си във всеобхватния проект, против което се разгласи Израел. Досега не са водени директни диалози сред американските и иранските представители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР