Иран е готов на съкрушителен отговор на действията на САЩ

...
Иран е готов на съкрушителен отговор на действията на САЩ
Коментари Харесай

Иран предупреди САЩ и Израел за съкрушителен отговор след атентата в Ахваз

Иран е подготвен на пагубен отговор на дейностите на Съединени американски щати и Израел, съобщи заместник-командира на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (елитните единици на иранските въоръжени сили), бригаден военачалник Хосейн Салами.
" Вие към този момент сте изправени пред отмъщението на Иран ", цитира Ройтерс Салами. " Нашият отговор ще бъде унищожителен и ще съжалявате за това, което сте създали ". Думите му прозвучаха по време на церемонията по сбогуване с жертвите на терористичната офанзива в Ахваз.
На 22 септември по време на боен церемониал в иранския град Ахваз бе осъществено терористично нахлуване. Неизвестни въоръжени лица откриха огън против присъстващите на парада. Най-малко 29 души бяха убити, а към 60 други бяха ранени.
Според ИСНА отговорността за офанзивата се поема от групировката " Патриотично арабско-демократично придвижване в Ахваз ", обвързвано със Саудитска Арабия. В същото време Ройтерс заяви, че терористите, виновни за терористичната офанзива са от групировката Ислямска страна.
Официалният представител на иранските въоръжените сили бригаден военачалник Аболфазъл Шекарчи съобщи, че терористите, направили атентата в Ахва, са били готови и проведени от двете страни на Персийския залив. Според него терористите не са членове на ИД или други групировки, борещи се с ислямската система на Иран, а са свързани със Съединените щати и службата за вънщно разуанаване на Израел - Моссад. Вашингтон отхвърли обвиняванията на иранските управляващи, а от Тел Авив тези изказвания към момента не са коментирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР