Иран е финансирала операцията на Хамас, но с условие да

...
Иран е финансирала операцията на Хамас, но с условие да
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Иран финансира операцията на Хамас и им даде знак кога да удари

Иран е финансирала интервенцията на " Хамас ", само че с изискване да работят, когато им даде знак.

Това сподели пред журналистът и анализатор Мохамед Халаф, учител в СУ " Св. Климент Охридски ". Той изясни, че това е шеста война сред израелци и палестинци, провокирана от Иран (Ислямска република Иран), която желае да бъде решаващият геополитически фактор в района.

" Това държавно управление на Нетаняху е най-радикално и религиозно, тъй като той беше заставен да направи коалиция с партии от така наречен религиозна десница. Техният план за правосъдна система е за практикуване на политически надзор върху Върховния съд в Израел, тъй като в Израел няма конституция. Този, който взема решение всички закони дали подхождат с човешките права и демократичните правила, е Върховният съд. (...) Те желаеха тази смяна, тъй като желаеха да вкарат шестима техни политически представители в съда. От другите също да има шестима. Но решаващият глас да е на ръководителя на съда, който ще е от тях - религиозните партии. Така да дефинират хода на политиката на Израел. Искат да трансфорат Израел от една демократична световна страна в чисто религиозна - сходна на Иран. Това жителите не го одобриха. Част от разузнаването и армията отхвърлиха да извършват към този момент задания и заповеди, като споделиха, че няма да обслужват хора, които са заплаха за съществуването на страната и на децата в нея ", разяснява анализаторът.

По думите му Израел се е оказала отслабена поради вътрешни проблеми страна, " Хамас " са видели това.

" Ислямски джихад гледат това, спонсорите на " Хамас " и " Хизбула " също гледат, всички гледат и виждат това. Тези 1000 бойци на " Хамас " са били подготвени в казармите и военните бази на революционната армия на Иран в Сирия и в самия Иран, и в Ливан при " Хизбула ". Подготовка е имало още от август. Подготовка за такава координирана интервенция по въздух, по земя и по море. (... ) Успяха, тъй като " Хамас " заблуди военното управление, политическото управление и в този капан беше и самият Нетаняху ".

Мохамед Халаф акцентира, че Иран е финансирала интервенцията на " Хамас ", само че с изискване да работят, когато им дадат знак.

" Сега е пристигнало времето, тъй като Саудитска Арабия и Израел бяха доста покрай сключване на спокойно съглашение. Това значи 50 ислямски страни да подпишат спокойно съглашение с Израел. Всички арабски страни, които се опасяват от Саудитска Арабия, също ще подпишат. Това значи тотална смяна в геополитическата обстановка в района - ще изгубят смисъла си всички политически партии, които принадлежат на така наречен политически ислям, тъй като всичко ще бъде контролирано ", изясни една от аргументите за смъртоносните офанзиви на Хамас.

Иран, Китай и Русия не са заинтригувани от това спокойно съглашение в района, уточни Мохамед Халаф. Според него службите в Европа би трябвало да са доста деликатни във връзка с сигурността на всеки жител.

" Мисля, че в България нещата са под надзор ", счита анализаторът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР