Иракските власти са започнали подготовката за извеждането на американските военнослужещи

...
Иракските власти са започнали подготовката за извеждането на американските военнослужещи
Коментари Харесай

Ирак ограничава движенията по земя и въздух на предвожданата от САЩ коалиция

Иракските управляващи са почнали подготовката за извеждането на американските военнослужещи от страната . Това разгласи пред публицисти Абдул-Карим Халаф, който е представител на премиера на Ирак по въпросите на сигурността.

Той сподели, че на интернационалната коалиция, предвождана от Съединени американски щати, ще бъде позволено да съветва, въоръжава и образова иракски военнослужещи и силите за сигурност, само че военнослужещите ще бъдат отстранени.

Халаф добави, че иракското държавно управление е лимитирало придвижванията на задгранични сили по земя и въздух .
 Германия дефинира за безполезни заканите на Тръмп против Ирак
Германия дефинира за безполезни заканите на Тръмп против Ирак

А Помпео " не беше доста благополучен, че не подкрепихме на 100% дейностите на Америка "

Процесът стартира ден откакто депутатите в Народното събрание на Ирак одобриха решение , изискващо от държавното управление да приключи наличието на задгранични войски в страната. Засега от иракското държавно управление не са съобщавали дали са одобрили решението на Народното събрание.

Съединени американски щати и съдружниците им от Запада се намесиха в Ирак по искане на локалното държавно управление през 2014 година, след възхода на джихадистите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), единствено три години след прекратяването на американската окупация, която стартира през 2003 година Международната коалиция е показана на място най-вече от американски войски, като почти 5200 американски бойци се борят с остатъците от ДАЕШ в Ирак и в прилежаща Сирия.
 Тръмп плаши Иран с удар, какъвто в никакъв случай не бил виждал
Тръмп плаши Иран с удар, какъвто в никакъв случай не бил виждал

" Ние сме най-големите и НАЙ-ДОБРИТЕ в света! "

Вчерашното решение на иракския парламент беше признато под формалния претекст, че терористите са били победени, макар че същинската причина наподобява е възмущението от ракетното нахлуване с дрон на Съединени американски щати, при което беше погубен авторитетния ирански военачалник Касем Солеймани в петък в иракската столица Багдад.

Абдул-Карим Халаф назова този удар, който не е бил авансово контрактуван с Ирак, " нелепост, за която е невероятно да се мълчи ".

Иракското външно министерство през вчерашния ден привика посланика на Съединени американски щати, с цел да осъди ракетното нахлуване като " крещящо нарушаване на иракския суверенитет ".

Това става във време на изострена борба сред Съединени американски щати и Иран, тъй че може да се чака Вашингтон да демонстрира интерес да резервира войските си покрай границите на Иран като сдържащ детайл . Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп към този момент заплаши Ирак със сурови наказания, в случай че американските войски бъдат принудени да си заминат от страната.
 Тръмп заплаши Ирак с невиждани наказания - Съединени американски щати остават там, до момента в който Багдад не заплати милиарди
Тръмп заплаши Ирак с невиждани наказания - Съединени американски щати остават там, до момента в който Багдад не заплати милиарди

За военновъздушна база, за която Съединени американски щати дали милиарди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР