Иракските сили за сигурност обявиха, че започват нова мащабна операция,

...
Иракските сили за сигурност обявиха, че започват нова мащабна операция,
Коментари Харесай

Ирак започва нова мащабна операция срещу ИД

Иракските сили за сигурност оповестиха, че стартират нова огромна интервенция, чиято цел е да прочисти от терористи пустинните територии в западните елементи на страната, край границата със Сирия, съобщи БГНЕС.
„ Иракската войска, федералната полиция и (популярните паравоенни отряди - бел. ред.) „ Хашед ал Шааби “ тази заран започнаха да прочистват района Ал Джазира, намиращ се в провинциите Салахедин, Ниневия и Анбар “, съобщи ръководителят на Съвместното оперативно командване Абделамир Ярала.
По-рано през днешния ден Организация на обединените нации разгласи, че групировката „ Ислямска страна “ е изгубила 95% от териториите си в Ирак и Сирия, които е направлявала през лятото на 2014 година.
Според специфичния делегат на Организация на обединените нации в Ирак Ян Кубиш обаче това се е случило на доста висока цена. „ Хиляди военни и цивилни бяха убити или ранени, хиляди дами останаха вдовици, а децата сираци, стотици хиляди деца, в този момент са с промити мозъци, без уместно обучение. Цели градове лежат в руини, към 6 милиона души са избягали от домовете си ", съобщи Кубиш.
По думите му главният приоритет на Ирак би трябвало да бъде да се основат условия за безвредното завръщане на вътрешно разселените лица, както и да се стабилизират, възстановят и оправдават всички наранени региони. В този случай, би трябвало да се обърне внимание най-много на районите, където живеят етническите и религиозните малцинства, посочи още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР