Ипрез тази година списание Мениджър ви среща с добрите творчески

...
Ипрез тази година списание Мениджър ви среща с добрите творчески
Коментари Харесай

Ефективните смели решения

Ипрез тази година списание „ Мениджър ” ви среща с положителните креативен хрумвания и планове на рекламните, информационни и маркетингови организации на българския пазар. В разпространяване към този момент е второто издание на Creative Bulgaria. Изданието е фокусирано върху осмисленото креативно изпитание и споделя разбирането на международно известния рекламист Дейвид Дрога, че няма значение какъв брой пари инвестираш в реклама, какъв опит имаш, кой поред си в твоята категория. Ако си почтен, можеш да правиш страхотни неща, счита той. Екипът на „ Мениджър “ има вяра в тъкмо такива планове.

Креативността трансформира играта

Какво я движи и за какво е значимо да я предизвикваме непрекъснато

„ Творците, на които се удивлявам, споделят доста характерности: Ожесточено безпокойствие, здравословен цинизъм, чувство за вероятност на действителния свят. Способност за опростяване, самообладание, баланс на доверие и неустановеност. И най-много човещина. “ - по този начин създателят на именитата организация Droga 5, рекламистът Дейвид Дрога, разказва изобретателните хора в промишлеността. Затова и в основата на задачата на основаната от него организация стои въздействието или както той обича да го дефинира - творчеството за.

Редица проучвания направени през последните години, които проучват какво движи креативните процеси и оригиналността, установяват, че хората са най-склонни да бъдат изобретателни, когато са органично водени от любознанието, удовлетворението и предизвикването на работата.

Кой диктува модата в рекламата?

Дълго време управителните позиции в огромните рекламни организации са непокътната територия за мощния пол. Тази констатация важи и за длъжността на креативния шеф - оня човек с концепциите, способни да изстреля всеки бизнес във висините на триумфа. Макар че през днешния ден е реализирано задоволително равновесие сред представителите на двата пола, сполучливите мъже креативен шефове са в пъти повече от дамите. В броя търсете портрети на три от най-влиятелните дами в промишлеността: Сюзън Кредъл, Джуди Джон и Маргарет Джонсън.

Вниманието е бизнес

Всяка секунда, в която сме будни, носи доход или пропусната опция за рекламната и медийната промишленост

Апаратът, който към момента някои назовават с навяващата романтика дума „ телефон “, избумтява в 6:00 сутринта, сигнализирайки началото на делника. От тази секунда, в продължение на близо 14-15 часа, всеки един от нас става обект (и субект) на рекламната промишленост.

Ако утринната ви рутина е като тази на стотици милиони хора, тя стартира с взор към екрана на устройството. На него е доста евентуално да видите цифров „ наниз “ от информация: вести, е-поща, сигнали от обществените мрежи, текстови, гласови и видео известия посредством другите информационни приложения. И сега, в който се ангажирате, с което и да било приложение, вие към този момент допринасяте за скоростта и посоката на растежа на световната рекламна промишленост.

Светът без „ бисквитки “

Цифровата промишленост въпреки всичко ще остане сладко място за ефикасни вложения

Последните 12 месеца донесоха забавни провокации пред цифровата промишленост, която е на път да се изправи пред свят без „ бисквитки “. Това значи стеснен достъп на цифровите медии и техните рекламодатели до данни от потребителите, само че значи ли това безусловно неефективни или неизмерими цифрови акции в бъдеще?  По данни на световната изследователска компания в региона на технологиите Gartner до края на 2024 година 75% от персоналните данни на хората в международен мащаб ще бъдат предпазени според най-новите разпореждания.

Бъдещето е на екрана пред вас

Programmatic рекламата към този момент има дял от 57,3% от обичайна екран реклама в Европа и с впечатляващ годишен растеж от 33%

Пазарите могат да се трансформират за една нощ, само че това рядко се случва. По-често има голям брой микропромени, които предизвикват други промени, и внезапно осъзнаваме, че нашата бизнес среда се е трансформирала доста, заради новите технологии и решения, които са станали налични. Programmatic рекламата не е нещо, което се е случило просто един ден – има разнообразни събития, които са я трансформирали в незаменима част от цифровата реклама и са подтикнали нейния напредък. И към момента има доста събития и промени, които я засягат.

Да пораснеш с 38% за година

Рекорден растеж на вложенията в български издатели отбелязва AdEx 2021

Нетният размер на цифровата реклама в България през 2021 година е 198.9 милиона лв. (повече от 100 милиона евро), съгласно обичайното изследване AdEx, провеждано от IAB България в партньорство с ИПСОС. Това е нарастване с близо 38% спрямо миналата година. Този растеж изпреварва междинния за Европа, регистриран от IAB Europe - 30,5% годишна база. Също по този начин е най-големият откогато се прави изследването в България. Подобна е и наклонността за Европа, където растежът на пазара на цифрова реклама е съпоставим единствено с предкризисната 2008* година. (*В България AdEx Report се прави от 2010 г.) Инвестициите в български издатели са 55 милиона лв.. Това е покачване от 33,6% на годишна база.

Търсете Creative Bulgaria в разпространителската мрежа в цялата страна и в платформата за цифрово четене

 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР