Ипотечни кредити с по-ниски лихви и по-дълъг падеж ще бъдат

...
Ипотечни кредити с по-ниски лихви и по-дълъг падеж ще бъдат
Коментари Харесай

По-евтини ипотечни кредити за турците

Ипотечни заеми с по-ниски лихви и по-дълъг падеж ще бъдат препоръчани на турци със междинни приходи, които желаят да купят ново жилище, сподели в сряда турският министър на финансите Нуредин Небати, заяви Ройтерс. 

Небати сподели на конференция, че ипотечните заеми със сума до 5 милиона лири (266 823 долара), ще бъдат със период за погасяване до 15 години, а лихвите ще стартират от 0,69%.

„ Ние подготвихме „ програмата за моя нов дом “ за жители със междинни приходи с преференциални лихви, тригодишна поддръжка от финансовото министерство при плащанията и проект за заплащане, основан на прихода на семейството “, сподели Небати.

Дават жилища на хора със междинни приходи в Турция

Кредитите с преференциални лихви ще бъдат отпускани за нови жилища, преди, по време или след построяването, уточни още Небати.

 istock istock

Строителните бизнесмени, които дават обещание да построят жилища, също ще имат гарантиран с кредитни гаранции достъп до финансиране от към 25 милиарда турски лири, добави Небати.

Преди напрегнатите избори за президент в средата на годината, държавното управление продължава с политика на фискални и парични тласъци, в това число нараствания на заплати и пенсионни компенсации, обществени помощи, енергийна поддръжка и подпомагане на селското стопанство.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР