ИПА е архитектурният екип, избран да реализира реконструкцията на стадион

...
ИПА е архитектурният екип, избран да реализира реконструкцията на стадион
Коментари Харесай

Разкриха любопитни подробности за новия стадион Българска армия

ИПА е архитектурният екип, определен да осъществя реконструкцията на стадион " Българска войска " и да реализира огромната фантазия на ЦСКА за лично, съвременно и мултифункционално спортно оборудване, отговарящо на всички настоящи и нови условия от страна на УЕФА.

На формалния си уебсайт проектантите разгласиха следния текст:

" Целта е планът да вдъхне нов живот на тази зона, да се създадат усъвършенствания в прилежащата инфраструктура, да се облагородят близките пространства и да се основат нови зони с опция за отдих и отмора. Предвидено е връщане на 40 дка за свободно прилагане в парк " Борисова градина " посредством отделяне на зелени площи и алеи, както и засаждането на над 300 нови дървета. Стъпката на стадиона се понижава с към 3800 кв. м, като реконструираното оборудване попада напълно в чашката на съществуващия обект.

Ключов миг в реконструкцията е " Българска войска " да дава отговор на всички настоящи и нови условия от страна на УЕФА. Една от задачите на плана е стадионът да бъде категоризиран в така наречен IV-та категория, което ще разреши провеждането на футболни мачове от огромни шампионати на него, в това число полуфинали от Шампионска лига.
 ЦСКА желае да преотстъпи трима от своите футболисти
ЦСКА желае да преотстъпи трима от своите футболисти

Малко по-различна е обстановката с Бисмарк Чарлс

Стадионът ще разполага с близо 16 хиляди сертифицирани от УЕФА седящи места. Всяко място е проектирано със зрителен ъгъл, според условията на УЕФА и ще обезпечава съвършена видимост към терена. Към всички браншове е очакван нужният брой входове и изходи, в сходство с интернационалните стандарти и практики за евакуация и сигурност.

Реконструираният стадион ще бъде с съвременна визия, хармонично и внимателно вписваща се в заобикалящата го среда. Фасадната обвивка е проектирана в земни и неутрални нюанси и ще извършва шумоизолиращи функционалности. Редуцирането на равнищата на звук ще усили комфорта на гостите на парк " Борисова градина " по време на събития.

Проектът планува потребление на подготвени градивни детайли, в сходство с модерните трендове за реорганизация на подобен вид обекти. Предвидена е замяна на съществуващите, негодни за употреба градивни детайли с нови такива, авансово направени отвън зоната на парка. Всички браншове ще бъдат покрити с железна козирка, която ще защищава феновете от капризите на времето.

Мерките за енергийна успеваемост включват монтаж на слънчеви панели, особено LED осветяване за терена и интеграцията на последно потомство системи и технологии. Всички вложени инсталационни решения ще подсигуряват ниски експлоатационни разноски, резистентност и комфорт на обитаване.

Важна част от плана е футболният терен, който се планува с подгрев, дренажна система и със модерна напоителна система с опция за оборотно потребление на водата. Това подсигурява съвършеното положение на игрището през всички сезони и опцията за целогодишно му прилагане, без значение от атмосферните условия.

Високото равнище на преживяване на почитателите е допълнено посредством построяването на нови модерни пространства - интерактивен музей и съвременен почитател магазин, ВИП зона със независими пространства вид " skybox ", с директна панорама към стадиона, ресторант с първокласно обслужване, киоскове с опция за закупуване на разнообразни храни и питиета, мултифункционални зали за културни и бизнес събития.

Обърнато е особено внимание на най-малките почитатели, като се планува построяването на специфичен детски бранш, в който малчуганите умерено да могат да се забавляват с аниматор в закрито пространство с чудесна панорама към терена.

Реконструкцията на " Българска войска " е сложен, само че и въодушевяващ път към сбъдването на една огромна фантазия - в България да бъде основан първият актуален, високотехнологичен и първокачествен стадион, отговарящ на най-високите международни стандарти и най-много - на голямата обич на почитателите на ЦСКА ", приключват от " IPA Architecture and more "
 ЦСКА - зимен трансферен прозорец Обновена
ЦСКА - зимен трансферен прозорец

Всичко по тематиката
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР