IP адресите, предназначени за използване в Интернет свършват. Тази седмица

...
IP адресите, предназначени за използване в Интернет свършват. Тази седмица
Коментари Харесай

Свършват IP адресите в интернет

IP адресите, предопределени за потребление в Интернет свършват. Тази седмица организацията, която дава отговор за разпределението на IP адресите би трябвало да раздаде последната партида от имена. Към днешна дата, адресите се образуват в сходство с протокола IPv4, точно те привършват.

Новият протокол IPv6, който обезпечава доста по-голям потенциал, е основан преди повече от 10 години, само че не е съчетаем с IPv4, написа " Уолстрийт джърнал ". Сега, съгласно Гугъл, по-малко от 0,25% от потребителите сърфират в интернет, като употребяват IPv6. Само преход към новия протокол ще запази интернет във типа, в който го познаваме, предизвестява шефът на Гугъл Лоренцо Колити. Според него в бъдеще уеб страницата на Гугъл ще бъде наличен при адресация по IPv6.

Преходът е обаче е усложнен, както от неналичието на съоръжение у притежателите на уеб сайтове за извеждане на наличие посредством новите адреса, по този начин и от неналичието на устройства при потребителите, които да разпознават новите адреси.

Настоящата система за даване на интернет-адреси, така наречен Ipv4 (Internet protocol version 4) употребява комбинации от 4 числа от 0 до 255. Например консуматор, изписал адреса facebook.com в действителност се обръща към компютър с IP адрес 66.220.149.32, а точно тези адреси сега свършват.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР