investor.bgснимка: УикипедияПреди десетилетие над 40 на сто от производството на

...
investor.bgснимка: УикипедияПреди десетилетие над 40 на сто от производството на
Коментари Харесай

Великобритания отчете първи месец на производство на електроенергия без въглища от 1882 г.

investor.bg

фотография: Уикипедия

Преди десетилетие над 40 на 100 от производството на електрическа енергия във Англия се генерира от въглищните централи. Тази седмица страната означи своя първи цялостен месец на произвеждане на електрическа енергия без въглища от откриването на електроснабдителната мрежа през 1882 година, оповестява Endcoal. 

В Съединени американски щати през 2019 година производството на електрическа енергия от въглища се сви до 42-годишно дъно. Последната публична оценка на американското държавно управление е, че производството на електричество посредством въглищни централи ще падне с още 25% през 2020 година, до момента в който възобновимата генерация продължава да се усилва.

Преминаването от въглища към възобновими енергийни източници (ВЕИ) се форсира и на други места. В Южна Корея комитет, обвързван с силата, предложи трагично нарастване на генерирането на чиста електрическа енергия и затварянето на половината въглищни централи в страната до 2034 година В Германия пониженото търсене на сила подкопава доста цените на електрическата енергия, което изправя въглищните централи там пред заплахата от скорошното им закриване.

Въпреки че рестриктивните мерки към COVID-19 способстват за някои от тези развития, преходът към чиста сила е възпрепятстван, като да вземем за пример в Индия, от политическата поддръжка на високо равнище за създаването на нови въглищни мини и готовността на банките да финансират нови построяването на въглищни централи макар рисковете.

Според изследването Global Coal Plant Tracker Китай е водач във връзка с годишното количество излъчвания на въглероден диоксид, отделени от въглищни електроцентрали. Към януари тази година азиатската страна е генерирала 4768 млн. тона от своите настоящи централи. На второ място са Съединени американски щати с 1317 млн. тона, следвани от Индия – 1116 млн. тона, и Русия – 277 млн. тона.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР