investor.bgСнимка БулфотоПоведението на турския президент Реджеп Ердоган свидетелства за тестване

...
investor.bgСнимка БулфотоПоведението на турския президент Реджеп Ердоган свидетелства за тестване
Коментари Харесай

Мехмед Юмер: Ердоган подлага на тест търпението на ЕС

investor.bg

Снимка Булфото

Поведението на турския президент Реджеп Ердоган свидетелства за тестване на границите на самообладание на Европейския съюз (ЕС), разяснява журналистът Мехмед Юмер в ефира на .

" Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозе Борел посочи забавна теза, че в връзките сред Турция и Европейски Съюз се стига до кръстопът. Важно е в каква посока ще се насочи Турция, с цел да стане ясно по какъв начин ще продължат нещата ", показва Юмер. 

По думите на журналиста Русия, Китай и Турция са страни, които възраждат своето имперско самочувствие.

Юмер посочи, че за първи път се демонстрира тезата за " Синьо родно място ".

" Преди Турция не подхващаше дейности, противоречащи на външната политика на Европейски Съюз. Тя съблюдава значително критериите на Копенхаген ", показва още журналистът.

Според него е притеснително да се слагат под подозрение клаузите на Лозанския контракт по отношение на обсега на изследванията на Турция до 3 благи.

" След 1974 година Турция не излиза от Северен Кипър, а виждайки това събитие, Гърция стартира да въоръжава тези острови ", разяснява още Юмер.

Той твърди, че Анкара е употребила София като мост към Брюксел.

По думите му е забавен въпрос по какъв начин турските анализатори гледат на Франция в този район - дейностите на френския президент Еманюел Макрон съгласно него може да са заигравка, а може и да печели дивиденти. " Но Ердоган реагира остро ", уверен е Юмер.

" Турция не е в добра икономическа обстановка, с цел да премисли съществено политиката си. След опита за прелом през 2016 година пронатовските генерали бяха вкарани в пандизите. Сега имо по-силно крило, което надвива в армията, и то е проевразийско настроено. Този вектор ще бъде решителен за турската вътрешна политика ", заключа Юмер.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР