Инвестицията ще част от южнокорейския проект за изграждане на един

...
Инвестицията ще част от южнокорейския проект за изграждане на един
Коментари Харесай

Samsung ще инвестира 230 милиарда долара в развитие на производството на полупроводници

Инвестицията ще част от южнокорейския план за създаване на един от най-големите центрове за произвеждане на полупроводници в света

Емил Василев преди 8 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 14:00 | 13.03.2023

Как промишлеността за LED крушки си подсигурява, че ще продължим да купуваме

ТелефониЕмил Василев - 20:56 | 11.03.2023

Nokia Magic Max: Nokia е на път да си върне короната с този флагмански смартфон… Ако е същински

IT НовиниЕмил Василев - 23:36 | 12.03.2023

Стюардеса на Lufthansa подреди на пасажерите да изтрият всички фотоси и клипове, откакто мощна турбуленция наложила спешно кацане

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Очаква се през идващите две десетилетия Samsung да влага 230 милиарда $ в развиването на производството на полупроводници.

Инвестицията ще бъде част от южнокорейски план за създаване на един от най-големите центрове за произвеждане на полупроводници в света, наоколо до столицата Сеул. Samsung заема водещо място в производството на чипове за памет, смарт телефони и тв приемници в света.

Мегаклъстерът, който ще включва пет нови завода за полупроводници, издигнати от Samsung, ще бъде ситуиран в провинция Кьонги и се чака да бъде приключен до 2042 година. Според Министерството на търговията, индустрията и енергетиката на Южна Корея клъстерът има за цел да притегли повече от 150 компании, участващи в проектирането и производството на чипсети.

Samsung има за цел да разшири индустриалния си потенциал както в региона на чиповете за компютърна памет, по този начин и в региона на логическите чипове, предопределени за приложения от висок клас, като да вземем за пример 5G технологиите, самостоятелните коли и системите с изкуствен интелект.

Генерален проект за основен стопански напредък

Съобщението на южноазиатската страна е част от проекта ѝ за развиване на шест основни промишлености, които са от решаващо значение за по-нататъшното развиване на нейния експортен пазар, съгласно AP News.

В допълнение към полупроводниците, другите включват акумулаторни акумулатори, електрически транспортни средства, роботика, екрани и биотехнологии. Властите чакат до 2026 година да привлекат вложения на обща стойност към 422 милиарда $.

Развитието идва в миг, когато конкурентни страни, измежду които Съединени американски щати, Китай, Индия и Япония, възнамеряват да усилят своите мощности за произвеждане на чипове, като оферират данъчни облекчения и инфраструктурна поддръжка.

Юн Сук Йол, президентът на Южна Корея, по време на сесия с бизнес водачи и политици на през днешния ден акцентира смисъла на софтуерните промишлености и ги дефинира като „ основни мотори на икономическия напредък и стратегически активи в региона на сигурността, които са директно свързани и със основаването на работни места и прехранване “.

Разполагаме с индустриални благоприятни условия и технологии на международно равнище в разнообразни високотехнологични браншове като полупроводници, акумулатори и екрани, само че поддръжката от страна на държавното управление и регулаторните условия са незадоволителни.

се споделя в изказване на южнокорейското министерство на търговията

Южнокорейските управляващи също по този начин оповестиха вложения в размер на 19,17 милиарда $ през идващите пет години в поддръжка на научноизследователската и развойната активност в съвременни сегменти като изкуствения разсъдък. Страната ще похарчи 276 млн. $ от общата отпусната сума за създаване на техники за пакетиране на чипове и 76 млн. $ за обезпечаване на съществени артикули от първа нужда като електричество и вода за препоръчаните заводи.

Спад в търсенето на полупроводници на международните пазари

Южна Корея заяви, че износът ѝ на полупроводници е намалял с 41,5% до 6,1 милиарда $ на годишна база, защото „ не престават да спадат в единичните цени и доставките, защото търсенето на ИТ устройства в международен мащаб понижава, а единичните цени на паметта спадат “.

Чиповете за памет означават спад от 53,9% до 2,9 милиарда $, а систематичните чипове – 25,5% до 2,7 милиарда $.

Samsung регистрира 70% спад на облагата за трите месеца до декември, защото цените на чиповете паднаха заради икономическата неустановеност. Другият огромен южнокорейски производител на чипове – SK Hynix регистрира загуба от 1,3 милиарда $ за същия интервал.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР