Инвестиционният фонд Vision Manager на SoftBank, който се контролира от

...
Инвестиционният фонд Vision Manager на SoftBank, който се контролира от
Коментари Харесай

Къде вложи $200 милиона най-богатият японец?

Инвестиционният фонд Vision Manager на SoftBank, който се управлява от създателя на японския телекомуникационен тръст Масайоши Сон, считан за най-богатия човек в страната, е вложил 200 млн. $ в прохождащата американска компания Plenty.

Тя отглежда зеленчуци във отвесни ферми, а японската инвестиция е безспорен връх във високотехнологичното растениевъдство, написа Bloomberg.

Основателят на Plenty Мат Бърнард е израснал във плантация в американския щат Уисконсин и през 2014 година основава компанията дружно с учения-растениевъд Нейт Стори. По думите на Бърнард, Plenty отглежда доста повече растения на квадратен метър от останалите фермерски прохождащи компании при потреблението на по-малко сила, защото питателните субстанции идват от горната страна със силата на тежестта и не се употребяват помпи.

" Работим с физическите закони, а не против тях, и пестим доста средства. Системата, обвързвана с интернет, обезпечава избран вид светлина, състав на въздуха, мокрота и хранителни субстанции според от това каква просвета се отглежда ", изяснява той.

Основателят на компанията твърди, че тя може да обезпечи с 350% повече годишна продукция от елементарната градина, освен това употребявайки едвам 1% от потребяваната там вода.

Селското стопанство на бъдещето наподобява е във тип на колони с височина 6 метра, натъпкани с редки типове салати - лилаво сибирско зеле, киселец, екзотични сортове босилек и кромид лук. " Подбираме посадъчен материал, отглежданите артикули от който се харесват на хората, защото веригата ни за доставки е къса и елементарна. В полето липсват такива благоприятни условия - фермерите са длъжни да отглеждат артикули, които са в положение да устоят 3 хиляди благи транспорт в камион ", акцентира Бърнард.

Масайоши Сон е във екстаз от метода на американските бизнесмени за тези отвесни ферми. Той има намерение да употребява достиженията на Plenty за решаването на казуса с дефицита на храни в Близкия Изток, където сушата, увеличението на популацията и дефицитът на обработваеми земи могат скоро да доведат до продоволствена рецесия.

Бизнесменът, чийто татко е кореец, възнамерява да развие технологиите на прохождащата американска компания и в Япония и Китай, където също се усеща сериозен дефицит на земи, подобаващи за развъждане на селскостопанска продукция, отбелязва sinor.bg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР