Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет представи отчети

...
Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет представи отчети
Коментари Харесай

Фондът на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway отчете рекордна печалба от 97 млрд. долара през 2023 г.

Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет показа доклади за четвъртото тримесечие и 2023 година като цяло. Компанията е завършила предходната година с рекордна чиста облага от 97,1 милиарда $, в съпоставяне със загуба от 22 милиарда $ година по-рано. Годишните доходи са се нараснали с 21% до $364,5 милиарда През четвъртото тримесечие облагата на Berkshire са се нараснали повече от два пъти до $37,6 милиарда Тримесечните доходи са се нараснали със 70,3% до $133,1 милиарда

Berkshire също заяви, че облагите му от финансови вложения са се нараснали с 48% през 2023 година, защото доста акции на компании възобновиха тренда на облаги, след внезапен спад през 2022 година Значителна част от приходите на фонда идват от пет компании - Apple, Bank of America, American Express, Coca-Cola и Chevron. По-рано през февруари Berkshire разгласи, че понижава каузи си в Apple. Някои вложители чакат фондът да продължи да продава акции на Apple, чийто напредък се забави в последно време.

В писмо до вложителите, което обичайно съпровожда годишните доклади, Бъфет сподели, че капиталовият фонд е толкоз устойчив, че може да устои даже на съществени финансови рецесии, само че в актуалната среда и като се има поради големият размер на фонда, не би трябвало да се чакат „ умопомрачителни резултати ” от него. Капитализацията на Berkshire надвишава 900 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР