Инвестиционните продукти на основата на дигитални активи отчетоха най-големия си

...
Инвестиционните продукти на основата на дигитални активи отчетоха най-големия си
Коментари Харесай

Цената на биткойна се доближава до едногодишeн връх

Инвестиционните артикули на основата на цифрови активи регистрираха най-големия си седмичен приток на средства от една година насам, прибавяйки 199 млн. долара

Цената на биткойна се приближава до едногодишeн връх, откакто се появиха известия, че мениджърът на активи Fidelity се готви да подаде молба за спот борсово търгуван фонд (ETF) за монетата.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация доближи цена от 30 855 $ по-рано в Ню Йорк, доближавайки се до едногодишния си връх от 23 юни – 31 411 $, оповестява Bloomberg. Минути след 8:30 ч. българско време цената ѝ се поправя леко до 30 434 $, което е повишаване от 0,4% за денонощието.

Ралито е налице на фона на упованията Fidelity да подаде молба за стартирането на спот биткойн ETF съгласно профилираното издание The Block, което се базира на свои анонимни източници.

Това ще е вторият опит на Fidelity да пусне борсово търгуван фонд за биткойн. Искането на компанията за Wise Origin Bitcoin Trust бе отхвърлено от американската Комисия по скъпите бумаги и тържищата (SEC) през 2022 г.

Говорителката на Fidelity Меган Джумас е отказала коментар.

Гигантът при ръководството на активи BlackRock подаде искане за спот биткойн ETF на 15 юни, което предходната седмица докара монетата до нови върхове за годината. Досега е имало към 30 опита за основаване на спот биткойн артикул от предходната седмица насам, демонстрират данни на Bloomberg Intelligence.

Инвестиционните артикули на основата на цифрови активи регистрираха най-големия си седмичен приток на средства от една година насам, прибавяйки 199 млн. $.

„ Молбата на Fidelity за биткойн ETF, на фона на скорошния интервал на регулаторен контрол, носи от дълго време нужни позитивни упования в промишлеността “, разяснява Джейми Баеза, създател на хедж фонда ANB Investments.

„ Въпреки регулаторните провокации дейностите на водещи институции в обичайните финанси като BlackRock и Fidelity демонстрират, че институционалният интерес и присъединяване остават налице, вкарвайки надеждност и евентуална непоклатимост на пазара “, добавя той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР