Инвестиционната програма на Община Варна за 2018 година и отчет

...
Инвестиционната програма на Община Варна за 2018 година и отчет
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних се срещна с представители на Камарата на строителите в България

Инвестиционната стратегия на Община Варна за 2018 година и доклад за осъществяването на дейностите през миналата година бяха показани на работна среща сред кмета на Варна Иван Портних и представители на Камарата на строителите в България /КСБ/.

В нея се включиха инж. Илиян Терзиев и инж. Христо Димитров, надлежно ръководител и зам.-председател на Управителния съвет на КСБ, инж. Мирослав Мазнев – изпълнителен шеф на КСБ, Христо Иванов, зам.-кмет на общината, представители на строителни компании. Това е втората поредна среща с сектора, а уредник и медиен сътрудник на събитието е вестник „ Строител “.

„ Радвам се, че разговорът сред локалната власт и бизнеса се утвърждава като традиция. Убеден съм, че сходни събития сверяват часовниците и са сериозен коректив за активността ни. През 2018 година Община Варна е възложител на планове за над 350 млн. лева по линия на европейските фондове и с финансиране от републиканския и от общинския бюджет. За да бъдем по-оперативни, би трябвало да съблюдаваме периодите. Същевременно дружно би трябвало да подсигуряваме и високото качество на изпълнените планове, тъй като резултатите от активността на строителните компании се вижда от жителите на Варна, които са най-важният коректив за нас “, съобщи кметът Иван Портних.

Инж. Христо Димитров показа, че Община Варна осъществя сериозна капиталова стратегия и е най-големият възложител за сектора в района, по тази причина разговорът и информираността сред бизнеса и локалната власт са от извънредно значение.

По време на срещата зам.-кметът инж. Христо Иванов регистрира осъществяването на строителната стратегия на Варна за 2017 година и показа проекта за дейностите през 2018 година Обсъдени бяха опциите за въвеждане на явен правилник за придвижването на машини и транспортни средства на територията на общината. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР