Инвестиционната компания МФГ Инвест“ ЕАД проведе успешен аукцион за първично

...
Инвестиционната компания МФГ Инвест“ ЕАД проведе успешен аукцион за първично
Коментари Харесай

При дебюта си на борсата МФГ Инвест набра над 4 млн. лв. свеж капитал

Инвестиционната компания „ МФГ Инвест “ ЕАД организира сполучлив аукцион за първично обществено предложение на сегмента BEAM на Българска фондова борса, като след 179 подписани покупко-продажби осъществя 1 195 016 броя акции на обща стойност 4 039 154 лева при цена за една акция от 3.38 лева.

Дружеството, което има дялове в българския еднорог Payhawk, както и в компаните eBag, Tiger Technology, Boleron, Vedamo и други, е единадесетата компания, която се листва на фондовия пазар за дребни и междинни предприятия.

С нарастването на капитала се плануват вложения в нови компании като да вземем за пример Infinno, NewPay, както и за увеличение на каузи в компании, които към този момент са в портфейла на сдружението като Tiger Technology и фондът Eleven.

„ МФГ Инвест “ ЕАД влага в започващи и разрастващи се компании в секторите финтех, електронна търговия, технологии. Фокусът е върху динамични сдружения със мощно стимулирани екипи и солидна бизнес концепция, която да е забележителна, елементарно скалируема и да се отличава с съответни софтуерни решения и конкурентни преимущества.

Плановете на компанията са да разпределя 50% от осъществената облага след продажба на притежавани вложения под формата на дял измежду своите акционери.

Очаква се акциите да стартират да се търгуват на второстепенен пазар след към две седмици.

„ През десетките години, в които ние се занимаваме с бизнес и предприемачество, сме следили, че от време на време е много мъчно и предизвикателно за хора с огромен капацитет да намерят нужното финансиране, с цел да осъществят сполучливи, положителни хрумвания. На нас самите ни се е случвало да влагаме ужасно доста време в намиране на средства, което можеше да влагаме в това действително да работим и да развиваме бизнесите си. Затова за нас е естествено с нашето развиване да оказваме помощ и на предприемаческата среда да се развива. И положителните хрумвания, зад които стоят положителни екипи, да видят бял свят. А тези обещаващи бизнесмени да имат ресурсите и времето да вършат това, което ги е запалило, и да съумеят да станат най-хубавите последващи бизнесмени. “, разясняват Станимир Василев и Неделчо Спасов, съоснователи на „ МФГ Инвест “ ЕАД.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР