Инвестиционната група PPF на чешкия милиардер Петр Келнер ще стане

...
Инвестиционната група PPF на чешкия милиардер Петр Келнер ще стане
Коментари Харесай

Петр Келнер взема bTV на 13-ти октомври

Инвестиционната група PPF на чешкия милиардер Петр Келнер ще стане на 13 октомври притежател на 6 телевизионни канала на ”БТВ Медиа Груп ” в България.
Новината се съдържа в известие до тържищата в Прага и Ню Йорк, на които се търгува продавачът - Central European Media Enterprises, оповестява Дневник.

Компанията показва от Бермудските острови, където е записана, датата като момента за предстоящо привършване на договорката, за която са получили всички регулаторни позволения.

В България Келнер ще стане притежател на bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.

От известието не е ясно дали в договорката влизат и други елементи от българската медийна група като bWeb с 9 уеб страницата и потрала, bTV Radio с радиостанциите bTV Radio, N-JOY, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock, както и кино разпространителят bTV Studios. Ако договорката е за цялата " БТВ Медиа Груп ", това ще значи и всичко изброено отвън малките екрани.

Изпълнителни шефове на " БТВ Медиа Груп " ЕАД са Флориан Скала, Тонислав Попов и Господин Йовчев и съгласно информация на " Дневник ", която не е публично доказана, те ще останатна постовете си най-малкото до края на годината. Същото се допуска, че важи и за отговарящите за съществени структури в групата.

Келнер купува от съдебномедицинска експертиза 30 телевизионни канала, в това число в Чехия, Словакия, Румъния и Словения. Така PPF ще поеме надзор над водещи медийни групи в страни с общо 45 милиона души население. Според капиталовата група към края на 2019 година тя е имала активи за съвсем 49 милиарда евро и е имала по света 135 хиляди чиновници.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР