Инвестициите в електрически коли са сред основните приоритети на компаниите.

...
Инвестициите в електрически коли са сред основните приоритети на компаниите.
Коментари Харесай

Renault, Nissan и Mitsubishi засилват партньорството си

Инвестициите в електрически коли са измежду главните цели на фирмите.

Още по тематиката
Renault регистрира рекордна годишна облага

Подобрените финансови резултати наливат вода в мелницата на избрания отново изпълнителен шеф на компанията Карлос Гон
18 фев 2018
Тиери Болоре евентуално ще е новият основен действен шеф на Renault-Nissan

Френското държавно управление, което е най-големият акционер в Renault, разгласи, че ще поддържа номинацията на мениджъра
13 фев 2018
Renault-Nissan приготвя капиталов фонд за финансиране на стартъпи

Капацитетът му ще бъде 200 млн. $
9 яну 2018
Renault си сложи за цел да е измежду водачите при електрическите автомобили

Компанията увеличи задачите си за приходите и облагата до 2022 година
9 окт 2017 Renault-Nissan-Mitsubishi е най-печелившият състезател в сектора за произвеждане на електрически коли.
Карлос Гон, изпълнителен шеф на RNMАвтомобилните колоси Renault, Nissan и Mitsubishi стартират договаряния за евентуално обединение, в което няма да бъде отнета ролята на актуалните изпълнителни шефове. Сред аргументите за решението са увеличените благоприятни условия за спестявания на разноски на трите автомобилни производителя, написа Financial Times.

Основната цел

Целта на обединяването Renault-Nissan-Mitsubishi, който е вторият максимален производител на коли в света след Volkswagen, е да усилят спестените разноски до 10 милиарда евро до 2022 година, до момента в който през 2016 година те са били 5 милиарда евро. Групите възнамеряват това да се случи посредством одобряване на съдействието и потреблението на общи автомобилни елементи. През предходната седмица те оповестиха, че сплотяват сервизните си услуги и тези за инспекция на качеството на колите.

Спестяванията ще усилят облагата на фирмите и ще спомогнат за обезпечаване на нужните вложения в електрически модели и системи за самостоятелно ръководство, защото цените за софтуерни нововъведения нарастват.

Карлос Гон, ръководител на съюза Renault-Nissan-Mitsubishi, разяснява, че евентуалното обединение няма да отнеме пълномощията на нито един от основните шефове в сдруженията. Той изясни, че задачата не е да се правят смени на основни позиции, а да се покачат приходите посредством по-тясно съдействие. " Основната цел е постигането на успеваемост ", добави той.

Преди месец Гон беше избран отново за 4-ти следващ път за изпълнителен шеф на френската Renault.

Общи планове

Renault и Nissan си партнират от 1999 година, а преди три години започнаха комбинирано произвеждане, сглобяване, както и потреблението на обща верига за доставки. Производителите на коли са окуражени да засилят партньорството си, да основават общи планове, свързани с качеството, потребностите на потребителите и бизнес развиването, оповестиха от съюза в четвъртък. Mitsubishi ще се причисли към взаимните начинания през април отчасти, а от 2019 година напълно с плановете за комбинирано сглобяване и произвеждане. От трите компании са безапелационни, че всяка страна ще избира шефа си.

Към момента Renault и Nissan имат акции една в друга, до момента в който Nissan управлява дял и в Mitsubishi. Френското държавно управление, което има 15% от акциите в Renault, се опълчва на евентуалното обединение. Гон изясни, че от Париж са заинтригувани къде новата компания ще заплаща налози. Той счита, че спестяванията от тясното съдействие ще ускорят растежа на всеки бизнес в него, вместо марките да изгубят своята еднаквост.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР