Инвестициите в дигиталната трансформация в Кипър за следващите пет години

...
Инвестициите в дигиталната трансформация в Кипър за следващите пет години
Коментари Харесай



Инвестициите в дигиталната трансформация в Кипър за следващите пет години надхвърлят половин

Инвестициите в цифровата промяна в Кипър за идващите пет години надвишават половин милиард евро, обезпечени от европейски и национални фондове.

Около 500 публични услуги в Кипър ще бъдат цифровизирани до месеци , с което ще се облекчи и усъвършенства обслужването на жителите и бизнеса.

Включването на близо 500 действия, за които жителите и бизнесът контактуват с държавната администрация, ще укрепи единния държавен електронен портал (gov.cy), в който към този момент са централизирани 350 цифрови услуги .

Целта е „ всички държавни услуги да бъдат налични на един екран “, съобщи заместник-министърът по цифровата политика Кириакос Кокинос.

Чрез електронния портал, който е създаден на гръцки и на британски език, към този момент се прави огромна част от процедурите за подаване на документи и заплащания в региона на общественото обезпечаване, общественото подкрепяне и данъчното облагане, като компенсации за майчинство, болнични, безработица, помощ при раждане на дете и други.

Кипър е постигнал забележителен прогрес в „ пътуването си към цифровата епоха “ , означи Кириакос Кокинос в направения доклад за завършващия мандат на държавното управление.

За последните две години страната се е изкачила с 4 стъпки и в този момент заема 20-о място в европейския „ Индекс на цифровата стопанска система и общество “ /DESI/. Целта е в тазгодишната ранглиста Кипър да бъде на 15-16-а позиция, а до три години да влезе в десетката на Европейски Съюз.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР