Инвестициите в България за периода януари-ноември 2020 г. възлизат на

...
Инвестициите в България за периода януари-ноември 2020 г. възлизат на
Коментари Харесай

Инвестициите в България намаляват с 30% заради спад в дяловия капитал

Инвестициите в България за интервала януари-ноември 2020 година възлизат на 844 млн. евро, което е с цели 31% по-малко в съпоставяне същия интервал на 2019 година, демонстрират предварителните данни на Българска народна банка.

Разбивката демонстрира, че реинвестираната облага възлиза на 543 млн. евро, което съставлява спад от 25% на годишна база.  Освен това за същия интервал дълговите принадлежности, т.е. отговорностите сред сдруженията с задгранично присъединяване и директните задгранични вложители по финансови, облигационни и търговски заеми, възлизат на 1,3 милиарда лева Това е с 40% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Това обаче което води до понижаването на вложенията е  равнището на дяловия капитал, т.е. задграничното присъединяване в капитала на български сдружения. То се е намалило с 1 милиарда евро, над 2 пъти повече в съпоставяне със същия интервал на 2019 година

Най-големите чисти потоци по директни вложения в страната за януари – ноември 2020 година са от Нидерландия (492 млн. евро), Австрия (230 млн. евро) и Германия (141 млн. евро).

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР