Инвестициите на Tesla в криптовалута се топят, но това не

...
Коментари Харесай

Tesla загубила $600 милиона от инвестиции в биткойн


Инвестициите на Tesla в криптовалута се топят, само че това не заплашва компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

А ктивите на Tesla в криптовалута са се обезценили с близо 6 00 милиона $, само че това няма да е злополука за най-големия производител на електрически транспортни средства.

В началото на 2021 година компанията на Илон Мъск влага към 1,5 милиарда $ от свободните си пари в биткойн и даже стартира да приема криптовалутата като средство за заплащане при покупка на нови електрически транспортни средства. По-късно Tesla се отхвърли от тази концепция по репутационни аргументи.
още по темата
По-рано тази година Tesla усили броя на биткойните в капиталовото си портфолио до еквивалента на 2 милиарда $ по обменния курс все още на покупката. Според самостоятелни източници, в този момент всички активи на Tesla в криптовалута са на стойност не повече от $905 млн. Според най-консервативните оценки, компанията е изгубила съвсем $600 млн. от тези вложения.

Tesla държи не повече от 10% от свободните си пари в криптовалута, а техният дял в капитализацията на компанията не надвишава 0,1%. Така че е малко евентуално обезценяването на биткойн да окаже сериозно въздействие върху финансовото положение на автомобилния производител.

Шефът на компанията Илон Мъск влага част от персоналните си средства в криптовалути, само че няма да се разделя с тези активи в обозримо бъдеще, считайки това за дълготрайна инвестиция, отбелязва Electrek.

Tesla има намерение да възобнови заплащането с биткойни при закупуване на електрически транспортни средства, само че едвам откакто добиването на тази криптовалута стане по-малко нездравословно за околната среда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР