Инвестиции за близо един милион лева предвижда ръководството на община

...
Инвестиции за близо един милион лева предвижда ръководството на община
Коментари Харесай

Проекти и ремонти за близо милион лева в село Ягодово


Инвестиции за близо един милион лв. планува управлението на община „ Родопи “ за село Ягодово през актуалната година. Това сподели кметът на общината Павел Михайлов по време на среща с жителите на селото. На събранието в залата на НЧ „ Искра “ бяха пристигнали десетки ягодовци, с цел да чуят визията на общинската администрация за развиване на обитаемото място, както и да се срещнат с доклада на кмета за миналите две години ръководство.

Присъстваха ръководителят на Общински съвет „ Родопи “ Георги Цанков, заместник-кметът Емилия Иванова и Иванка Петкова- секретар на Община „ Родопи “. Срещата откри кметът на село Ягодово Димитър Дишев.

„ Работихме в тежка конюнктура – две години в условия на пандемия и на политическа неустойчивост. А в този момент би трябвало да се оправяме и с инфлация. Въпреки компликациите успяхме да осъществяваме огромна част от обектите, заложени в бюджет 2020 и бюджет 2021 “, сподели в ревюто си кметът Павел Михайлов. Той напомни, че общината съумя да извърши плана за преустрояване на обществената кухня с домакински патронаж в детска ясла за най-малките поданици на село Ягодово. Сградата на Основно учебно заведение „ Неофит Рилски “ е санирана и актуализирана, осъществен е ремонт на санитарните възли и ВиК инсталацията в ДГ „ Пролет “, а младежите се радват на новоизградената спортна площадка и фитнес навън със средства от Държавна фирма „ Земеделие “.

„ Очакванията на хората са за работа от страна на администрацията. Затова нашите дейности ще продължат, като насочваме напъните си и тази година в дейната рехабилитация на улици и тротоари в общината “, разяснява Михайлов.

В плана за бюджет 2022 е заложено осъществяване на главен ремонт на улиците „ Стадиона “, „ Хан Аспарух “ и „ Черно море “. Ще бъдат актуализирани и 480 метра от улица „ Тракия “. Заложени са към 60 хиляди лв. за газифициране на учебното заведение, ще бъде построена и площадка в двора на детската градина в селото. Ще бъдат фрезовани и асфалтирани улиците „ Родопи “ и „ Зора “.

Два от най-важните планове за Ягодово са планът за напорен тръбопровод до пречиствателната станция на Пловдив и планът за основните колектори и второстепенната мрежа на селото.

„ Цялостната визия на общинското управление е да отделим средства за планиране. Важно е да сме подготвени за европейските стратегии и новия програмен интервал “, изясни пред хората кметът Павел Михайлов. Затова още тази година са планувани пари за планиране на главен ремонт на 260 метра от улица „ Черно море “ в сектора от „ Васил Левски “ до улица „ Мизия “ и 400 метра от улица „ Изгрев “ от „ Черноризец Храбър “ до „ Черно море “.

Председателят на Общински съвет „ Родопи “ Георги Цанков също взе думата.

„ С решенията, които общинските съветници взимаме, по предложение на кмета и неговия екип, демонстрираме че работим за хората, за основаване на условия за добър живот на младите фамилии и за привличане на вложители “, сподели Цанков.

Кметът на село Ягодово Димитър Дишев изрази удовлетворение от плануваните действия за селото, като сподели че се надява всички поправки да се осъществят.

В Ягодово кметът Павел Михайлов съблюдава утвърдилата се като традиция самодейност „ Силата е в знанието “ и отличи петокласничките Зорница Брънкова и Марчела Власова, които се показаха чудесно на регионалния кръг на олимпиадата по български език и литература.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР