Инвеститорите увеличават търсенето на акции на компании, които биха могли

...
Коментари Харесай

Инвеститорите се насочват към компании, които ще спечелят от плана на Байдън

Инвеститорите усилват търсенето на акции на компании, които биха могли да се възползват от предстоящите разноски за инфраструктура, откакто Сенатът в Съединени американски щати утвърди проекта на президента Джо Байдън за 1 трлн. $. Фонд мениджърите към този момент помогнаха за увеличението на цените на акциите от индустриалния бранш в показателя S&P 500. Някои обаче се насочват към имотния бранш или комуналните услуги, в търсене на подценени компании, които могат да се възползват, в случай че законопроектът бъде признат и от Конгреса по-късно през годината.

Инфраструктурният пакет има за цел да обезпечи най-големите вложения в страната от десетилетия в пътища, мостове и летища. " Ще има доста разноски в области, които хората не свързват безусловно с инфраструктурата ", споделя Скот Хелфщайн, началник на тематичното вложение в ProShares.

Намирането на повече компании, които ще се възползват от финансирането, е измежду последните образци за това по какъв начин вложителите диверсифицират портфейлите си, защото акциите не престават да порастват, макар терзанията поради възраждането на COVID-19 и наближаващото стягане на паричната политика на Федералния запас. S&P, който сложи нов връх неотдавна, съвсем се е удвоил от най-ниското си равнище, което доближи през март 2020 година.

Хелфщайн споделя, че неговата компания усилва залозите си в капиталови тръстове за недвижими парцели, които имат пристанища и кули за мобилни телефони, като Crown Castle International Corp, която съгласно него ще се възползва от инфраструктурния проект. Акциите на Crown Castle са нарастнали с близо 20% тази година, до момента в който S&P US Real Estate REIT Index се е покачил с към 25%.

З адава се съществено харчене

Законопроектът за 1 трлн. $ включва 550 милиарда нови разноски за строителство - от мостове до възстановяване на широколентовия достъп до интернет. Сенатът утвърди и законопроекта за бюджетни разноски в размер на 3.5 трлн. $, който включва спомагателни цели на Демократическата партия като средства за резистентност на климата и електрически коли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР