Инвеститорите могат да претърпят загуба от инвестиции в 10-годишни държавни

...
Инвеститорите могат да претърпят загуба от инвестиции в 10-годишни държавни
Коментари Харесай

Инвестициите в държавни облгации на загуба за трета поредна година, за първи път в историята на САЩ

Инвеститорите могат да претърпят загуба от вложения в 10-годишни държавни облигации на Съединени американски щати за трета поредна година за първи път в 250-годишната история на Съединените щати, написа MarketWatch.

През 2021 година държавните облигации демонстрираха негативна годишна рентабилност от 3,9%, през 2022 година - в размер на 17%, а от началото на 2023 година цифрата е минус 0,3%. Това отразява " зашеметяващото 40-процентно нарастване на номиналния Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати " от дъното през 2020 година, пишат анализатори от Bank of America. Експертите също по този начин означават, че възобновяване на пазарите на акции от дъната от интервала на пандемията от коронавирус е доста мощно съсредоточено в американските акции и изключително в книжата на представители на софтуерния бранш. Индикаторът за широчината на пазара - т.е. делът на акциите, участващи интензивно в конкуренция на 23 развити и 24 нововъзникващи пазара - в този момент е на най-ниското си равнище от 2003 година насам.

Миналата седмица международните фондове за акции записаха чист приток на инвеститорски средства от $10,3 милиарда, парични средства - $6,5 милиарда, облигационни фондове - $1,7 милиарда Междувременно приключването на средства от фондовете, инвестиращи в злато, възлиза на $300 млн., съгласно BofA.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР