Инвестирането в криптовалута предлага уникални възможности, но и значителни предизвикателства

...
Инвестирането в криптовалута предлага уникални възможности, но и значителни предизвикателства
Коментари Харесай

Топ 8 съвета за успешно инвестиране в криптовалути

Инвестирането в криптовалута предлага неповторими благоприятни условия, само че и обилни провокации и опасности, които не се срещат на обичайните пазари.

Следвайки съществени правила като стратегическо систематизиране на активите, несъмнено предпазване, осредняване на разноските в долари и избор на фундаментално постоянни планове, можете дейно да включите криптовалутите в добре уравновесен портфейл.

1. Никога не инвестирайте повече, в сравнение с можете да си позволите да загубите

Криптовалутите са много волатилни. Инвестирайте единствено капитал, който сте подготвени да загубите. Уверете се, че имате задоволително спестявания за незабавни случаи и ограничете вложенията в криптовалути до не повече от 5% от портфейла си, с цел да управлявате риска.

2. Използвайте тактиката за усредняване на инвестицийте в долари (DCA)

Прилагайте DCA, като вършиме дребни, постоянни покупки на криптовалути. Този способ Ви оказва помощ да избегнете опитите за установяване на тенденцийте на пазара и понижава въздействието на волатилността посредством разпределение на инвестицията във времето.

3. Проучвайте и се придържайте към главните правила

Оценявайте крипто вложенията въз основа на капацитета за приемане в действителния свят, техническите спецификации, пълномощията на екипа и ангажираността на общността. Фокусирайте се върху планове със постоянни основи, а не върху спекулативни активи.

4. Придържайте се към главните криптовалути

Инвестирайте в одобрени криптовалути като Биткойн и Етериум , които имат огромни пазарни капитализации и са показали резистентност. Помислете за от време на време ребалансиране, с цел да диверсифицирате към обещаващи нови планове с действителна функционалност.

5. Използвайте здрав разсъдък

Останете справедливи и избягвайте вложения, движени от хайп, или обещания за обезпечена възвръщаемост. Поддържайте уравновесен портфейл и бъдете подготвени да намалите загубите, в случай че капиталовата ви теза се промени.

6. Познаване на технологията

Научете повече за блокчейн технологията, консенсусните механизми и смарт договорите, с цел да получите по-добра визия за капацитета на даден план. Останете осведомени посредством реномирани изявления и блогове за промишлеността.

7. Отделяйте внимание на нормативната уредба

Следете правните проблеми, регулаторните промени и законодателните оферти, свързани с криптовалутите. Големите регулаторни промени могат да окажат доста въздействие върху цените и приемането. Бъдете осведомени за измененията в ръководството в границите на блокчейн плановете.

8. Държте се дисциплинирано

Разработете последователен капиталов метод, учреден на правила, с цел да избегнете решения, водени от страсти. Непрекъснато усъвършенствайте тактиката си въз основа на нова информация и извлечени поучения, като останете гъвкави и адаптивни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР