Инвестиране в златни кюлчета и монети? Ето как да разберете дали са истински.

...
Инвестирането в златни кюлчета и монети може да бъде интелигентна
Коментари Харесай

Инвестирането в златни кюлчета и монети може да бъде интелигентна финансова стратегия, но за начинаещите може да е обезсърчително да правят разлика между истинско и фалшиво злато. Фалшификаторите стават все по-добри в правенето на фалшиво злато, така че е важно инвеститорите да знаят как да разберат дали имат истинското нещо в ръцете си.

За щастие, има няколко лесни начина, по които можете да оцените златно кюлче или монета, за да определите дали е истинска и да сте сигурни, че правите разумна инвестиция.

Научете повече за инвестирането в злато с този безплатен информационен комплект.

Инвестирате в златни кюлчета и монети? Ето как да разберете дали са истински.

Тези методи могат да ви помогнат да определите дали златното кюлче или монета е автентично.

Оценете теглото и текстурата

Първо, започнете, като държите златото в ръката си и го оценявате физически. Истинското злато е меко и тежко. Можете да използвате прецизна везна, за да определите теглото и да го сравните със спецификациите на производителя.

Освен това, фалшификаторите може да отделят малко количество злато, за да намалят теглото му, така че не забравяйте да проверите и размерите .

Накрая, текстурата на автентичното злато е гладка, така че проверете златното парче за признаци на въздушни мехурчета или значителни аномалии.

Потърсете отличителни знаци

Всички автентични златни кюлчета и монети имат отличителен печат, който показва тяхната чистота. Този печат е гаранция от реномиран производител, че златото е 100% чисто. Ако вашето златно кюлче или монети нямат отличителен знак, вероятно са фалшиви.

В САЩ най-често срещаният отличителен белег за злато е „Au“, което означава Aurum, латинската дума за злато. Други отличителни белези включват теглото на златото, чистотата на метала и монетния двор, където е произведено златото.

Вземете своя безплатен комплект за инвеститори тук, за да научите повече за инвестирането в злато днес.

Направете тест „Направи си сам“

Има и някои тестове у дома, които можете да направите, за да определите дали златно кюлче или монета е истинско.

Тестът с магнит: Златото не е магнитно. Ако вашето кюлче или монета са привлечени от сравнително силен магнит, те може да са фалшиви или нечисти. Тестът на плаване: Истинското злато е тежко и трябва незабавно да потъне на дъното на чаша или купа с вода. Ако вашият плува или потъва бавно, това е знак за фалшификат. Тестът за пинг: Когато ударите злато в друго парче метал, то издава дълъг, висок звън. Кюлчета или монети, които издават кратък, тъп звук, може да не са истински. Киселинният тест: нанесете капка азотна или солна киселина върху незабележима област от златото. Ако киселината стане зелена или кюлчето или монетата се разтворят, златото не е злато, а по-скоро неблагороден метал, който е покрит със злато. Можете да закупите комплект за киселинен тест от бижутер или онлайн. Само не забравяйте да внимавате допълнително, тъй като киселината може да бъде разяждаща и увреждаща.

Занесете го на професионалист

Ако все още не сте сигурни дали вашето злато е истинско или фалшиво, потърсете помощта на оценител на злато. Има много организации, които могат да удостоверят автентичността на златото, като Американската нумизматична асоциация и Професионалната служба за класификация на монети. Тези организации използват усъвършенствани техники за тестване и оборудване, за да определят точно дали златото, което имате, е истинско.

Долната линия

Инвестирането в златни кюлчета и монети може да бъде интелигентен начин да разнообразите своите портфолио и се предпазете от загуби. Горните съвети ще ви помогнат да различите истинското злато от фалшивото и ще гарантират, че инвестирате трудно спечелените си пари по правилния начин. Не забравяйте да следите и за тези признаци на измама със злато. С малко усърдие и внимание към детайла можете да закупите истински златни кюлчета и монети, които могат да добавят стабилност и сигурност към вашето инвестиционно портфолио.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР