Инвестираме близо 17 млн. лв. без ДДС от републиканския бюджет

...
Инвестираме близо 17 млн. лв. без ДДС от републиканския бюджет
Коментари Харесай

Нов мост над Марица – нов вход към магистралата

Инвестираме близо 17 млн. лева без Данък добавена стойност от републиканския бюджет в построяването на нов мост над река Марица, сподели инж. Ясен Йорданов, ръководител на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

На символичната първа копка на новото оборудване на пътs Плодовитово – Асеновград участваха инж. Десислава Паунова – член на УС на АПИ, Димитър Добрев – заместник-областен шеф на област Пловдив, кметове от региона и други

Третокласният път Плодовитово – Асеновград обезпечава директна връзка от Автомагистрала „ Тракия “ до първокласния път Пловдив – Хасково и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

Председателят на УС на АПИ инж. Йорданов разясни, че новото оборудване ще бъде издигнато по модерна технология, като след построяването му ще бъде обезпечено двупосочното прекосяване, без да е належащо изчакване.

Мостът ще е с дължина 228 метра и 10,5 метра широчина, от които 2 ленти по 3,5 метра и два тротоара с широчина по 1,75 м.

Габаритът на съществуващото сега оборудване в правата Градина – Първомай е единствено една пътна лента, като с преимущество минават колите в посока Първомай.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ ГБС – Инфраструктурно строителство “ АД. Стойността на контракта е 16 878 373,48 лева без Данък добавена стойност. Строителният контрол е предоставен на „ Т7 Консулт “ ЕООД, като договорът е на стойност е 52 300 лева без Данък добавена стойност. Авторският контрол е на „ Консорциум Бета Циклоп “ ДЗЗД, като цената на техния контракт е 29 999 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 365 дни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР