Интуицията има много важна роля в нашия живот. Тя ни

...
Интуицията има много важна роля в нашия живот. Тя ни
Коментари Харесай

Интуицията: тихото гласче, което те съветва отвътре

Интуицията има доста значима роля в нашия живот. Тя ни предизвестява всекидневно с дребни, едвам доловими сигнали. Но защото живеем в общество, което цени разсъдъка на първо място, ние постоянно се доверяваме само на него при вземането на значими решения. Но чуваме ли шепота на интуицията си? Онова безшумно гласче, което инстинктивно се демонстрира в тялото ни и  ни поучава на език оттатък разсъдъка. Може би ще се прояви като стягане в стомаха или неприятно чувство, което няма разумно пояснение. Това е интуицията. Тя ви споделя, че нещо не е положително за вас.

Най-често сигналите на интуицията ни се появяват единствено за момент и изчезват. Много от нас толкоз от дълго време не са й обръщали внимание, че тя като че ли е спряла опитите си да поучава. Може би разсъдъка ни твърди, че такова нещо като вътрешен глас не съществува. Отричайки я, в действителност ние се отхвърляме от нещо, което би могло доста да ни помогне в нашия живот, с цел да взимаме по-добри решения, да вършим по-добри избори и да се заобикаляме с верните хора. Как да се научим да чуваме гласът на интуицията си?

Създайте желание

На първо място създайте у себе си осъзнато желание да забелязвате ззнаците на вашата вътрешен глас. Създайте вътрешна настройка, която към този момент не пренебрегва или подценява този толкоз значим аспект от вас самите. Заглушете гласът на „ вътрешния критикар “, или вашето постоянно преценяващо его, което изпитва непреодолима потребност да рационализира всичко. Просто слушайте! На първо място стои желанието ви да чуете и по-късно знаците сами ще се появят.

Водете си дневник

Водете си дневник на сънищата и синхроничностите, които ви се слуват всекидневно. Записвайте си всички тези „ случайности ”, които забелязвате денем. Просто забелязвайте и следвайте нещата, които ви се случват. Отворете съзнанието и бъдете подготвени да чуете това, което има да ви каже вашата добра другарка, интуицията.

Медтирайте

Пуснете си релаксираща музика. Седнете в комфортна поза на земята, поставете ръце на коленете с дланите обърнати нагоре. Нека палецът и показалецът ви се допрян. Отпуснете раменете си, само че дано гърбът ви да стои изправен. Останете по този начин притихнали и осъзнайте естественото си дишане. Осъзнайте по какъв начин се усеща тялото ви и пробвайте да намерите своя върешен център. Наблюдавайте. Това е най-важната стъпка, с която да запонете да изследвате мистичните глъбини на интуицията си.

И да започнете да й се доверявате!

Инфо: https://www.ilady.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР