Инцидентите с нашите сънародници в Скопие снощи са изключително неприятни

...
Инцидентите с нашите сънародници в Скопие снощи са изключително неприятни
Коментари Харесай

Спортът трябва да ни обединява

Инцидентите с нашите сънародници в Скопие нощес са извънредно неприятни и не способстват за нашите добросъседски връзки. Спортът би трябвало да ни сплотява, не да ни разделя. Българските дипломати в Скопие помагаха на нашите сънародници, бяха заплатени голям брой санкции. Особено стеснителен е случая с българския жител, атакуван в квартал на Скопие и откаран в болница с прободна рана. От македонска страна имаме увещание, че причинителите се търсят. Това съобщи Тихомир Стойчев, зам.-министър на външните работи и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати, в предаването „ Денят онлайн " по Нова нюз.

„ Очевидно е, че продължава езикът на омразата, което за нас е недопустимо. РСМ е в съдбоносен стадий от своето развиване, когато би трябвало да реши дали да продължи с евроинтеграция ", сподели той и добави, че чака от управляващите в Скопие да има остра позиция при сходни случаи.

За войната в Украйна и оповестената от Русия предупредителна зона в Черно море, той изясни, че част от изключителната икономическа зона на България попада в тази зона, само че официално това не е нарушаване на интернационалното право.

Според него дейностите на Русия са ориентирани към Зърнената договорка. След като Москва се отдръпна от договорката, се търсят различни пътища. „ Надявам се, че няма да се стигне до конфликти след оповестяването на тази зона ", сподели Тихомир Стойчев.

Той увери, че в България има десетки компании с капацитет да оказват помощ за следвоенното възобновяване на Украйна и посочи значимостта на съдействието сред страната и частния бизнес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР