Инцидентът в Полша, който доведе до загубата на човешки животи,

...
Инцидентът в Полша, който доведе до загубата на човешки животи,
Коментари Харесай

Радев: Инцидентът в Полша крие риск от разширяване на конфликта между Русия и Украйна

Инцидентът в Полша, който докара до загубата на човешки животи, е недопустим, крие риск за дестабилизация на целия район и за разширение на териториалния обсег на войната на Русия против Украйна.

Това се споделя в публична позиция на президента Румен Радев, публикувана довечера откакто стана ясно, че двама души починаха при детонация в Полша наоколо до границата с Украйна.

Необходимо е неотложно изясняване на този рисков случай и предприемане на съответни ограничения. Всеки ден на тази война унищожава бъдещето на Европа и света, акцентира президентът.

Според Румен Радев поддържането на модерни отбранителни качества и запазването на единството в Алианса са от основно значение за съхраняването на мира по света.

Двама души починаха при детонация в село Пшевдов в Източна Полша, покрай границата с Украйна.

Полски медии оповестиха, че има съмнения, че са жертви на съветски ракети, които са поразили полската територия, предава " Ройтерс ".

Премиерът Матеуш Моравецки свика незабавно съвещание на държавната комисия за национална сигурност и защита, заяви представителят на полския кабинет. НАТО също преглежда информацията, която не е доказана.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР