Инцидентът с блъснатото от кола дете в Ръжево Конаре е

...
Инцидентът с блъснатото от кола дете в Ръжево Конаре е
Коментари Харесай

Трагедията край Пловдив: Блъснали детенцето по време на игра

Инцидентът с блъснатото от кола дете в Ръжево Конаре е станал на най-оживената улица в селото, която е част от пътя Ръжево-Пловдив. 40 на 100 от автомобилния трафик е в този сектор. Нито разположението на улиците, нито организацията на придвижването по тях допускат шофиране с висока скорост. Това настояват поданици на Ръжево Конаре.

Близо до мястото на злополуката има пресечка без настилка. Петгодишното момче е играело там с други деца, излязло е от пресечката и се е затичало към асфалтираната основна улица. Срещата сред автомобила и детето е била непредвидена и за двете страни, разяснява пред „ Марица “ кметът на селото Димитър Гинов.

Загиналото момче е първото дете от четирите деца на семейство от сливенски села, пристигнало на работа за летния сезон в Ръжево Конаре. Традиционно от Сливенския край през лятото идват няколко фамилии роми. Те наемат две-три къщи в центъра на селото. Наемателите нямат адресна регистрация, а в кметството не знаят броят на хората, нито имената им, съобщи кметът на Ръжево Конаре.

В деня на случая, както и всеки различен ден, децата са били оставени на грижите на стара жена от фамилията, описват в селото.

Колата, от чийто удар почина момченцето в Ръжево Конаре, е била кара от здравна сестра от селото. Тя е доста уважавана в Ръжево Конаре и като експерт, и като човек, твърдят в селото. И в този случай тя се е борила за живота на детето. Жената е на 69 години, само че продължава да работи по специалността си. Шофирала е с невисока скорост. В селото няма настроения против дамата.

Това не е първият случай в с деца, оставени без контрол в околните села. Миналата година момче от ромската махала се удави в напоителен канал в Дълго поле. Там има общо четири такива случая през годините с деца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР