Инцидент с пострадало в детска градина момченце стана повод за

...
Инцидент с пострадало в детска градина момченце стана повод за
Коментари Харесай

Пореден случай на съмнения за насилие в детска градина

Инцидент с потърпевшо в детска градина момченце стана мотив за бурни полемики в обществените мрежи. Случаят е от Добрич, а майката на 3-годишното дете споделя, че то се е върнало у дома с огромни рани по лицето. Инцидентът става преди дни, когато децата посещават обединени групи поради летния график на градината.

Моят брачен партньор на 13-и към 17 часа някъде отиде да вземе децата от градина, при което, когато е отишъл, още на входа го е чакала лелята очевидно обезпокоена. Тя му е обяснила авансово, че детето е паднало и общо взето го е подготвила за това, което ще види, описа пред NOVA Веселина Боева.

По думите й брачният партньор й получил 3 разнообразни версии за случилото се. Две от тях са сходни - че бягал, спънал се и паднал. Едната е, че се е спънал на баскетболен панер и по този начин е паднал. Другата - че самичък се е спънал и е паднал. Третата - бил е на катерушка и е паднал от нея, добави майката.

Обезпокоена от типа на сина си, когато се прибира вкъщи, Веселина звъни на шефа на градината. Обясних, че съм прибрала детето с рани, че са ми обяснили, че е паднал, и че фактът, че никой не ми се е обадил, е най-притеснителен от цялата работа, тъй като, по думи на личния състав тогава, детето е паднало към 10 часа сутринта. До 17 часа никой не ми е звъннал да ме уведоми, да ми каже, да преценява има ли потребност да го взема, няма ли потребност - каквото и да е, споделя дамата.

Съмненията й са, че синът й е ухапан от друго дете. Такива са и първите мнения на медици от Спешното поделение, където детето е прегледано. Съдебен доктор отхвърля тази догадка, само че удостоверява заключението на неврохирург, че момченцето има мозъчно разтърсване.

Според шефа на детското заведение принуждение над него не е оказвано. Детето е бягало към катерушката, спънало се е на нея и по-късно е паднало и се е блъснало тъкмо в стойката на баскетболния панер. Тъй като се е пробвало да стане, по-късно още един път се е навело и наново се е наранило. Никой не го е бутнал, само че желая изключително внимание да обърна на обстоятелството, че принуждение над детето не е упражнено, безапелационна е Марияна Димитрова.

Дни по-късно Веселина е осведомена коя е учителката, на която са поверени децата във въпросния ден. Информацията, която получих от нея, беше, че тя не е била там сега на случая. Била е вътре до тоалетната. Получих опрощение от нейна страна за това, което се е случило на детето. Директорката също ми се извини, само че факт е, че към момента няма очевидно поета отговорност, споделя майката.

Проверка по случая е осъществена и от Община Добрич. Констатирани са пропуски в работата на чиновниците. При такава обстановка се уведомява първо шефът на детската градина, по-късно здравно лице и най-после родителите. За този пропуск учителката и помощник-възпитателката ще получат административни санкции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР