Инцидент между бърз влак по линията Бургас-София и стадо животни

...
Инцидент между бърз влак по линията Бургас-София и стадо животни
Коментари Харесай

В Кермен от години настояват за надлез на мястото, където влак блъсна и уби 20 крави

Инцидент сред бърз трен по линията Бургас-София и стадо животни е станал през вчерашния ден в късния следобяд на жп прелез в региона на град Кермен. Убити са 22 крави. Няма потърпевши хора. Около два часа придвижването на влаковете в региона беше прекратено.

Стадо от към 200 крави на връщане от паша минало през жп прелез с пусната светлинна и звукова сигнализация за наближаващ трен. В региона на Кермен бързите влакове се движат с до 110 километра в час. Живеещите наоколо до оборудването чули мощен тропот.

Стадото крави всеки ден е минавало през прелеза в тъкмо несъмнено време, когато не минават влакове. Пастирът е нает преди няколко дни. Санкциониран е неведнъж за погрешно напредване на животни при работата си в други сливенски села.

" Пастира всяка заран и вечер го изпращаме. Задължително има човек на прелеза. Вечерта избързал, щото е валяло. И в този миг улучил влака... няма по какъв начин да ги спреш. Те вървят вкупом ", разяснява животновъдът Милен Минов.

Собственикът на умъртвените животни недоумява за какво влакът не е понижил скоростта, когато е видял животните на прелеза. Смята, че виновност за случилото се има и машинистът. От БДЖ разясниха, че машинистът е подхванал всичко належащо, с цел да избегне конфликта.

" Машинистът е спазил разпорежданията и нормативните условия, подал е звуков сигнал, само че въпреки всичко това не е рейс или колело да спре толкоз бързо. За наше благополучие при тази скорост не се е получило дерайлиране, тъй като е допустимо при дерайлиране да има потърпевши хора ", сподели Константин Азов, търговски шеф на БДЖ.

Това не е първият случай в региона на жп прелеза, през който минават за паша всички животни на Кермен. Преди години животновъдите упорстваха на мястото да бъде построен надлез. Към момента концепцията е в начален стадий и са отчуждени единствено нужните за оборудването терени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР