Интервюто на Меган Маркъл и съпруга й - британският принц

...
Интервюто на Меган Маркъл и съпруга й - британският принц
Коментари Харесай

Меган и Хари срещу институцията - красивата приказка, станала свирепа

Интервюто на Меган Маркъл и брачна половинка й - английският принц Хари, продължава да бъде обсъждана тематика в европейския и американския щемпел.

Докато лондонският в. "Таймс " оповестява в заглавие, че "Кралицата нарушава мълчанието си за расистките изказвания на Меган ", а в подзаглавие отбелязва, че спомените (за казаното) може и да се разграничават, само че на въпроса се гледа съществено, заглавие на в. "Гардиън " гласи: "Меган и Хари против "институцията: поредна красива приказка, която се трансформира в свирепа ".

Авторката на "Гардиън " написа, че евентуално последната истина за кралското семейство, за която някои не посмяват да приказват, е личната им обсебеност от него. В историята има доста прецеденти в тази посока. Противно на бомбастичния метод, по който това постоянно се разисква, хората доста харесваха рецесията с абдикирането на Едуард Осми и брака му с разведената американка Уолис Симпсън, счита авторката. Цялата тази драма с отхвърли от трона даде на хората малко разведряване в другояче потискащи времена. Някои даже считат, че това е било приятност за всички и че рядко е имало събитие, довело до подобен повсеместен екстаз и толкоз малко болежка.

След изявлението на Хари и Меган - какви са реакциите на Острова

От шокиращата гибел на крал Джордж Шести също беше извлечена приятност, се показва в материала на "Гардиън ", който се базира и на дневници от това време. Това, което хората в действителност желаят, е мощен драматизъм, същинска неразбория, гротескни злодеи и страна, която да пазят. Случващото се в този момент сигурно е такова събитие, показва "Гардиън ".

В различен изчерпателен материал "Гардиън " написа, че както Меган е научила, монархията към момента е построена върху продължаването на рода, благородното родословие и кастата. Авторът напомня по какъв начин преди три години, когато Меган за пръв път била публично обвързвана с Хари, изначало тя изглеждала като следващата младоженка в европейски кралски двор. Но по-късно таблоиди гръмко оповестиха, че тя идва "направо от Комптън " и настървено се задълбочиха върху произхода на майка й, обвързван с робството. Тогава излиза наяве, че Меган не може да бъде третирана просто като кралска младоженка. И най-малкото съмнение за черни гени, които се вливат в кръвообращението на династията Сакс-Кобург-Уиндзор беше равнозначно на раздробяване на тази така и така към този момент нежна страна, акцентира създателят.4

Меган се трансформира в призрака на масата, неканена фигура, която припомня за неспособността на тази страна да пристъпи в модерния свят, където дамите имат лично мнение и стремежи, където остарялата кастова система е демонтирана.

"Вашингтон пост " от своя страна разяснява, че "Кралската сага е огледало на Америка ". Вестникът написа, че американската публика е втрещена от изказванията против английския кралски двор за отменяне и расизъм след изявлението на Меган и Хари. Но в случай че се вгледаме през океана, както вършим, с цел да забележим другия бряг на езеро, може да забележим себе си. Нека не се преструваме, че Съединени американски щати са се отървали от вариантите на вируса, наименуван расизъм. Ние гледаме себе си в изявлението на Опра Уинфри, счита създателят на "Вашингтон пост ".

Той напомня, че съпружеските двойки от разнообразни раси в този момент са факт в Съединени американски щати и над 17 % от младоженците в страната имат за съпруг/а човек от друга раса. Това е нарастване от едвам 3 на 100 през 1967 година, годината, в която Върховният съд легализира такива бракове. И в случай че през 1990 година 63 % от нечернокожите пълнолетни са се противопоставяли техен непосредствен родственик да се ожени за негър, през 2020 година този % е понижен до 14.

"Долу английската монархия! " е озаглавен разбор в "Ню Йорк таймс ". В подзаглавието създателят акцентира, че страна, която през 2021 година към момента има монархия, потвърждава съществуването на унизителна липса на революционен здрав разсъдък. Какво е монархията, в случай че не надълбоко удостояване на неравенството, пита риторично създателят на "Ню Йорк таймс ".

На повече от 60 милиона души, мнозина от които живеят в беднотия, е вменено да възхвляват, а не да ненавиждат тази картина на разсипничество. Казано им е да са щастливи, че някои различен има желан живот, даже да не е техният, и да живеят вместо това в сапунена опера с кралски настоящи лица, вместо да изискват тъждество за всички.

И наподобява, че този проект работи, написа "Ню Йорк таймс " - повече от четирима на всеки петима пълнолетни британци имат позитивно отношение към кралицата. Привлекателността на първокласните шапки е мъчно да бъде преодоляна, разяснява изданието.

Френският язвителен седмичник "Шарли ебдо " е доста по-краен в оценката си. Той е посветил на тематиката водещата си подигравка. На първа страница изданието задава въпроса "Защо Меган напусна Бъкингамския замък? ". Рисунката дава отговор. Тя съставлява просната по очи на земята Меган Маркъл, притисната с коляно от облечена в сигнално жълто кралица Елизабет. Кралицата ползва хватката, с която предходната година американски служител на реда задуши афроамериканеца Джордж Флойд. Въпреки натиска, Меган съумява да отговори: "Защото повече не мога да вдишвам ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР