„Интервю със себе си. Апокалипсис” (ИК „Сиела”) – най-личната изповед

...
„Интервю със себе си. Апокалипсис” (ИК „Сиела”) – най-личната изповед
Коментари Харесай

„Интервю със себе си. Апокалипсис” – плашещото предупреждение на Ориана Фалачи

„ Интервю със себе си. Апокалипсис” (ИК „ Сиела”) – най-личната изповед на Ориана Фалачи, излиза в ново издание на български. Фалачи, която със своите крайни публикации е предизвиквала полемики и кавги, разтрисали Западния свят, в никакъв случай не стопира да омагьосва читателите с езика си, с майсторството на писането си и силата да пази това, в което има вяра.

Ориана Фалачи е прекарала целия си живот в търсене на истината и справедливостта. С изключителната си храброст тя се е борила с цензурата на източни и западни диктатури – както по-късно се бори с политическата уместност и лицемерието, завладели Европа. Била е преследвана, книгите ѝ са били забранявани, а самата тя за малко не губи живота си. Кариерата на Ориана Фалачи е изпълнена с тежки конфликти с фашизма, с жестокостта на войната, с фанатизма, с патроните на военни хунти. Като един от най-храбрите публицисти, които в никакъв случай не са престъпвали правилата, в които имат вяра, тя е спорила лице в лице с някои от най-жестоките диктатори на съвремието ни – Кадафи, Арафат, Хосейни.



Известна като едно от най-острите пера на Запада в съвременността, Фалачи в никакъв случай не се е поддавала на цензура и на закани и е отказвала да се пречупи пред наложената политическа уместност. В „ Интервю със себе си. Апокалипсис” виждаме едно друго лице – освен Ориана Фалачи журналистът, а Ориана Фалачи дамата, жител на света. Изправени пред една от най-съкровените ѝ изповеди, ние четем по какъв начин тя дава отговор на личните си въпроси. В рамките на този монолог Фалачи съумява да напомни както някои от най-вълнуващите моменти от своя живот и кариера, по този начин и да подчертае плашещите трендове, пред които западната цивилизация се изправя.

Ислямизацията на Европа, неналичието на или незадоволителното водачество във водещите европейски сили, задушаващата мощ на политическата уместност и разцеплението в другите идеологии от двете страни на политическия набор – за всичко това предизвестява Ориана Фалачи в „ Интервю със себе си. Апокалипсис”. Интервю, в което един брилянтен разум, оставил несравнима диря в актуалната история, разпитва самичък себе си в търсене на отговори по въпросите, които го тревожат. Не изповед, а наследство, в „ Интервю със себе си. Апокалипсис” Фалачи се бори за един свят, в чието име е отдала целия си живот.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР