Интервю с председателя на ПП Републиканци за България Цветан Цветанов

...
Интервю с председателя на ПП Републиканци за България Цветан Цветанов
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Безкомпромисен кабинет на малцинството, вместо широки коалиции на изгодата, които отвращават избирателите

Интервю с ръководителя на Политическа партия " Републиканци за България " Цветан Цветанов пред.

Г-н Цветанов, какви заключения направихте за себе си след парламентарните избори от 4 април?

И аз, като множеството българи, бях припрян да видя смяна и разлъка с пороците на досегашния управнически модел. Установих, обаче, че сходно неспокойствие не е изключително продуктивно. Все по-ясно виждам, че би трябвало да измине значително време, с цел да се извърви целият нужен път към смяната, с цел да е същинска, а не фасадна.

Заредих се с самообладание както за разрастване на капацитета на партията, която имам достойнството да управлявам – Републиканци за България, по този начин и до пренареждане функционалностите на страната на здрави, демократични основи. Без корупционни схеми, които я ерозират.

Втората поука за мен, като за човек, който потегли от нулата с нов политически план е, че редом с партийното строителство би трябвало да се търси политическо партниране с други обединения. Живеем във времена, в които и най-силната партия, няма шансове да ръководи, в случай че е в политическа изолираност и няма градивни партньорства.

Реденето на следизборни обединения на признака „ вероятни обединения на база избирателен резултат ” в множеството случаи не дава отговор на публичните показа за допустимост. Хората не са склонни да вършат политически взаимни отстъпки, с цел да поддържат ръководеща коалиция, чийто конструктор не е постоянен.

Впечатлен съм, че на фаза акция множеството политици дават обещание коалиране на основата на взаимно шерване на хрумвания и политики сред разнообразни партии, а след вота пазарлъкът има напълно друга логичност. Подобно двуличие отдалечава мечтаната смяна не по-малко, в сравнение с я отдалечава и отводът от вдишване на отговорност за ръководство след избори.

Чувствате ли се персонално наскърбен от резултата на Републиканци за България на 4 април и какво предприемате в този момент, с цел да промени обстановката?

Аз мога да нося на виновност и рецензия, тъй като персонално съм зает с създаване на структурите на Републиканци за България, само че си давам трезва преценка за това какво действително се случи на 4 април.

В партията дебатирахме доста изборния резултат и у всеки от нас остана неприятното чувство, че ни бяха отнети подадени за нас гласове. Многобройни от цялата страна са образци със секции, в които наши деятели са дали своят вот, а гласовете им не са регистрирани. Парадоксално, даже гласовете на фамилиите на претендентите в нашите листи се оказаха неоткриваеми.

Дефектите на изборните практики ни засегнаха много мощно на 4 април. Ще ми се да имам вяра, че отсега нататък гласовете на гласоподавателите на Републиканци за България няма да „ потънат ”, тъй като това работи мощно демотивиращо за тях.

Оптимист съм, че и натискът върху симпатизантите ни да не гласоподават за нас, в този момент ще бъде по-малък.

Кои са „ мощните ви оръжия ” и „ скритите ви козове ” за идния избор?

Нашите оръжия са забележими, а нямаме скрити козове. Залагаме на млади образовани хора, множеството от които имат своята реализация и кариера, както и предначертано кариерно израстване. Това ни оказва помощ да ги сложим в верния за тях експертно-професионален профил. Търсим точните хора за точните браншове. Ползваме експертизата им и концепциите им за смяна. И ги представяме всекидневно на хората. Полагам персонални старания да покажа всички кандидат-депутати, само че и да подсигурявам на хората, че ще бъдат представяни от стойностни персони с морал и познания.

Екипът ни е от млади и положителни хора и в тази акция представяме обширно създадените ни политики, а не хулим едно или друго ръководство. Вярваме, че изборите на 4 април ни направиха по-ефективни като демонстрираха, тъй като откроиха мощните персони измежду нас, които имат волята да продължат и отстояват концепциите си.

Срива ли се ГЕРБ? Вие познавате добре процесите в тази партия, по какъв начин наподобява през днешния ден тя в профил?

Свива се самочувствието на гласоподавателите на ГЕРБ и към този момент елитът на партията не дава задоволително учредения за оптимизъм на хората, които ги поддържат.

Кампанията на ГЕРБ в обстановка като днешната нямаше право на пропуски, а това, което се случи в Благоевград, е огромна неточност, подбудена от неналичието на връзка сред ръководството на партията и акцията, от една страна, и локалните структури – от друга. Очевидно претендентът на ГЕРБ се оказа несъответствуваща фигура, която срещна съпротивата на немалка част от районните структури на ГЕРБ. Това активизира съперниците на ГЕРБ и резултатът за мен беше предстоящ. Ниският дял на гласоподавателите също е индиректно удостоверение за неналичието на мотивация на всички гласоподаватели в Благоевград.

Ще сформират ли този път държавно управление партиите, прескочили 4-процентовата преграда за Народното събрание?

Това би трябвало да е осъзната отговорност пред гласоподавателите. Едно ясно и безкомпромисно ръководство на малцинство, е за предпочитане пред безпринципна необятна коалиция. Усещането за аморален пазарлък, учреден на обща полза, отвращава от дълго време българите от политиката и политиците.

Не мога да предсказвам какъв брой дълго би издържало едно последващо ръководство, само че за страната би било добре то да има най-малко едногодишен небосвод от време, в което в незабавен порядък да се решат наболелите проблеми и да се приспособява законодателството към новите действителности, а не към потребностите на избрани лица.

Основната задача, прозираща и в слогана на Републиканци за България, е да се основат законови предпоставки за страна с правила.

Това значи изясненост по законодателните цели, работещ на основата на консенсус парламент, експертен кабинет и осъществяване на незабавна промяна в бранш „ Правосъдие ”, която да не бъде повърхностна и в отговор на следващ европейски отчет, а да е дълбока и съвременна.

Кой ще победи на 11 юли?
 Републиканци за България: Наблюдаваме внезапно увеличение на хората, записали се да гласоподават с преносими секции Републиканци за България: Наблюдаваме внезапно увеличение на хората, записали се да гласоподават с преносими секции
Във всички дребни общини в Лудогорието с терзание следим внезапното увеличение на хората, записали се да гласоподават с преносими секци...

Големият победител на 11 юли ще е смяната и отхвърлянето на статуквото от последното десетилетие. Илюзия е обаче да се има вяра, че единствено прочувственият напредък може да задържи на власт екип, който не се раздава и не демонстрира ежедневно, че знае по какъв начин да ръководи и с какви властови принадлежности да пази държавния интерес. Хората у нас желаят да видят смяна в мотивацията на политиците. Виждам какъв брой доста българи биха вложили доверие в задатък на политици, които да ги съставляват честно и да работят за тях безрезервно.

Нужно е не просто ново потомство политици с действителен експертен капацитет, само че и хора с нов морал и високо възприятие за отговорност.

Надявам се огромният печеливш след седмица да са можещите и знаещите хора, а и българите от чужбина, да са спокойни, че тук могат да имат дом и бъдеще, а освен месторождение и възрастни родственици.

Каква роля ще играе Републиканци за България?

Естествено ще се стремим да намерим място в последваща управническа настройка. Подобна цел си слагат всички нови и прогресиращи партии. Изборите на 4 април бяха шест месеца след основаването на нашата партия. Беше мъчно по едно и също време да сътворяваме структури и да се отваряме към необятна политическа връзка с други партии.
 Цветанов: Бившите ръководещи към този момент няма да манипулират вота Цветанов: Бившите ръководещи към този момент няма да манипулират вота
Сигнали за операции на изборните резултати при вота на 4 април са внесли в Районна прокуратура – Бяла Слатина и в ЦИК от Репуб...

Сега към този момент настоявам, че имаме структури, които могат да изнесат избори и да вземат участие пълноценно в изборната конкуренция. Още повече, че изборната обстановка вследствие на работата на служебния кабинет е радикално изменена. За последните три месеца българите видяха, че може да се ръководи като не се заобикалят болните тематики и като се ползва управническата власт за запазване на държавността и държавния интерес. Хората са наясно, че смяната няма да се случи за един ден, само че най-малко към този момент имат предпочитание да имат вяра в нея.

Републиканци за България без подозрение ще е един от „ сътрудниците ” на тази смяна. Иска ни се да бъдем поръчител за правова страна, за ненакърнена национална сигурност, за проевропейска и атлантическа неотстъпчивост и поредност. Постигнем ли тези цели, ще се окажем непренебрежим фактор на родната политическа сцена. Политическите ни структури дават път на младежи, на експерти, които желаят да се ръководи съвременно и умело, залагаме на изявени имена, чиято известност в техните браншове е безспорна.

Възнамеряваме да дадем принос в ръководството на страната посредством нашите специалисти и посредством интернационалните ни контакти и престиж. Съзнаваме, че бъдещите управнически формули ще бъдат все по-често експертни и групови.

Политическото ни развиване като партия ще е в център-дясното пространство, като част от екипите на центристките и десните бъдещи ръководства на страната.

Ние сме от обединенията, които ще имат за своя идея да подсигуряват необратимост на демократичния развой и попречване на прокрадването до власт на партии с ретроградни политически хрумвания и кукловоди „ в сянка ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР