Интервю с г-н Нестор Несторов – член на УС на

...
Интервю с г-н Нестор Несторов – член на УС на
Коментари Харесай

Динамика и комфорт при нова безопасност за хората на Автосалон София 2017

Интервю с господин Нестор Несторов – член на УС на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България - Actualno.com.
Г-н Несторов, ревюто във Франкфурт сподели удивителни нови концепции за задвижване, както и системи за сигурност и сигурност за международния авто пазар. Какво демонстрираме пред българската аудитория на автосалона в София?
Автомобилният свят се намира пред нов стадий от развиването си и значимостта на различните концепции, по отношение на стандартното задвижване, в никакъв случай не е била по-висока. Всеки производител влага големи запаси в създаването на новаторски технологии, които да са действителна опция на мотора с вътрешно горене и те бяха акцент на последното ревю във Франкфурт. Посетителите на Автомобилен салон София могат да видят онлайн 28 експоната, които са с хибридно или напълно електрическо задвижване. Освен в посока екологичност, се поставят големи старания за сигурността в колите. Редица новаторски асистиращи системи покачват доста равнището на дейна сигурност, а усъвършенстването на пасивните системи понижава риска от тежки последици от пътно транспортно произшествие. Комбинирайки успеваемостта на тези две съществени групи системи за сигурност, можем да потвърдим напредъка в това отношение през последните години.
Има ли статистика с какъв брой са намалели жертвите на пътя, вследствие на въвеждане на новите технологии?
За страдание всички ние в България научаваме всекидневно от медиите за непрекъснато протичащи се пътно транспортни катастрофи. С съответна статистика не разполагам, само че е реалност, че всички тези системи подкрепят водачите в сериозни обстановки и понижават доста риска от неверна интервенция от страна на лидера.
Бихте ли изброили съответни системи за безопастност?
Ще изброя част от дейните системи за безопастност, които са с превантивна функционалност. Система за спешно прекъсване, която се задейства при различаване на сериозна обстановка в зоната пред автомобила. При предпочитание за промяна на пътната лента може да се разчита на помощник за мъртвата точка, който да предотврати засичане с различен автомобил. При разпръскване от страна на лидера влиза в деяние система за поддържане на пътната лента, която разпознава пътната маркировка и интензивно прави корекции в придвижването на кормилото за къс интервал. Асистенти за различаване на отмалялост при лидера и за индикиране на пътните знаци също спомагат за повишение на безопастността.
Има ли заплаха водачите да станат „ мързеливи “, тъй като колата „ мисли “ вместо тях?
Тези системи работят редом с лидера и не могат го заместят във всички пътни обстановки. Тук е момента да отбележа, че на Автомобилен салон София може да бъде забелязан първият автомобил от трета степен на самостоятелност. Това значи, че в избрани пътни обстановки този автомобил може напълно да замести лидера и вниманието му за този интервал да не е належащо.
Ще изчезне ли тръпката от шофирането, за сметка на сигурността в напредването?
Определението - тръпка от шофирането е много двусмислено разбиране и мощно се надявам, че всички участници в придвижването подхождат с огромна отговорност към спазването на разпоредбите на придвижване. А удоволствието от шофирането не мисля, че изчезва, а даже се ускорява, когато вземем под внимание новаторските технологии в посока – динамичност и комфорт.
Новите системи за сигурност няма ли да оскъпят прекомерно доста продуктите на автомобилната промишленост? Как реагират потребителите?
Делът на вграждане на асистиращите системи се повишава съществено и това потвърждава, че от ден на ден хора ги смятат за нужни. Естествено, че те въздействат на цената. Но несъмнено мисля, че когато става въпрос за здраве и човешки живот сходна инвестиция не би трябвало да се преглежда единствено от финансов аспект.

Автомобилният салон София 2017 отвори порти необятната аудитория и ще продължи до 22-ри октомври. В шестте зали на Интер Експо Център са изложени повече от 300 експоната на 44 международни марки (36 автомобилни и 8 мотоциклетни), както и гаражно съоръжение, аварийни елементи, гуми, масла, аксесоари, лизингови компании, банки, застрахователи. Работното време за гости е сред 10.00 и 20.00 часа.
------------
Нестор Несторов е Бранд управител на Фолксваген лекотоварни коли от 2012 година и член на УС на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (AАП) от 2016 година Завършил е Автомобилостроене в Техническия университет в Дортмунд, Германия. Има опит в автомобилния отрасъл към този момент 15 години. Работил е за Мерцедес Бенц (производство и развойна дейност) в интервала 2004 - 2007 в. От 2008 e част от екипа на Порше БГ ЕООД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР