Интервю по БНТ с Георги ЛюбеновБългария трябва да стои максимално

...
Интервю по БНТ с Георги ЛюбеновБългария трябва да стои максимално
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: България трябва да стои максимално далеч от военния конфликт

Интервю по Българска национална телевизия с Георги Любенов

България би трябвало да стои оптимално надалеч от военния спор и единственият път, по който би трябвало да се върви са мирните договаряния, а не предоставяне на оръжие или каквото и да е присъединяване в този боен спор - това разяснява в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

Според него, в случай че искаше съветската войска щеше да смаже опита за прелом единствено за няколко минути, само че тя не го направи - дали няма нещо прикрито, което се случва.

" Всички сме наясно, че има съществени несъгласия сред Сергей Шойгу и армията на " Вагнер ". Има и две съществени групировки, които се бият в Русия - едната е обвързвана с капитала, другата - с производството в Русия. Естествено военно-промишления комплекс стои зад едната, а банкерите седят зад другата ", изясни Гуцанов.

Затова тази седмица от Българска социалистическа партия са излезли с декларация против министър Тагарев и против решението на кабинета да участваме в следващата самодейност на Европа, която се назовава Инициатива за мир.

" Много добре звучи, само че какво стои зад това - предоставяне на 1 милион снаряда на Украйна. Как може да даваш снаряди и да казваш, че работиш за мир и това е самодейност за мир ", разясни той.

Гуцанов разкритикува и още едно решение на кабинета - за следващия пакет помощи за Украйна, който е на стойност 55 милиарда $, и по този начин всяка година всеки един от нас ще дава към 27 евро.

По думите му, с тези си дейности това държавно управление е рисково за България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР