интервю по актуални теми с депутата от ДПС, Ерджан Ебатин: Г-н

...
интервю по актуални теми с депутата от ДПС, Ерджан Ебатин:
Г-н
Коментари Харесай

Депутатът от ДПС Ерджан Ебатин: Управляващите са тарикатчета, искам да изпият до дъно това, което сътвориха 


изявление по настоящи тематики с депутата от Движение за права и свободи, Ерджан Ебатин:

Г-н Ебатин, в свое изявление казвате че, България би трябвало да отстоява своите национални ползи, а не ползите на непознати страни. Какво съответно влагате в това изявление?

Замислял съм се по този проблем от позиция на параметрите на геополитическата рецесия, в което изпадна света. Вие доста добре знаете, че България се намира в избрани съюзи, които са предмет и на Движение за права и свободи. Например ние сме влезнали в НАТО вследствие на политиката и на Движение за права и свободи и ние първи формулирахме идеята България да бъде част от този защитителен съюз и в европейската общност.

Но напоследък от ден на ден хора си задават въпроса от по –различен ъгъл: Дали примерно включването ни в избрани съюзи, когато става дума за геополитическо опълчване, което следим сега и разместването на политическите и икономическите пластове в планетарен мащаб, дали в някои от страните от тези съюзи не вършат по този начин, че геополитическите интереси да са за сметка на техния народен интерес. Считам, че включването в големи съюзи не би трябвало да опонира на правилото на националните ползи. Този въпрос ще бъде в дневния ред на обществото, в случай че не в този момент то в избран интервал от време, тъй като животът ще го наложи. Предусещам го като наклонност за развиване, защото това което се случва в международен мащаб ще докара до процеси, които ще бъдат свързани с ограничения за жителите на някои страни – ще има апетит и нарушаване комфорта им на живот.

От сегашната власт в България зависи по какъв метод ще съумее да отстои националните ни ползи. Мисля, че тя не съумява да отстоява достатъчно добре салдото на националния интерес на България и на жителите.

Сегашната власт е външен план. Голяма част от интелектуалния елит разсъждава, като мен, хората ги възприемат като външен план – значи има защо.

Нали знаете: когато едно нещо наподобява като пате, грачи като пате, върви като пате – то е пате.

Убеден съм, че сегашният хайлайф, който ръководи България не управлява от позиция на националния интерес, а ръководи от гледна точна на чужди страни. Считам, че това не е възможно при изискване, че България е част от Европейски Съюз и НАТО и до момента отстояваше съответно своя народен интерес.

Разберете: В политиката и живота нищо не ти се дава безплатно! Животът е битка, без значение на какво равнище го преглеждаме: оцеляване на персона, общност, партия или страна. В този живот би трябвало да се бориш, с цел да отстояваш собствената си еднаквост. Никой с нищо не ти е задължен и правилата на адаптивността и качествата за оцеляване са свързани с качествата, които притежаваш.

Можем ли в подтекста на Вашите разсъждения да кажем, че сегашните ръководещи получиха властта безплатно и не могат да я упражняват съответно?

Как ръководещите получиха властта? Ако забелязвате в медийното пространство отпреди 15 години, формулата за влияние върху общественото схващане беше посредством печатни и електронни медии. Сега на челен план са обществените медии, най-много фейсбук, където всеки от нас може да бъде източник на вести. Това, което следя във фейсбук, като наклонност, там се публикуват мисли, които не са свързани с приемливост, а са изпълнени с негативизъм.

Може би това е обвързвано с човешката природа. Човек, когато представя отрицателно вести, свързани да вземем за пример с идентичността на българите, като позиция против друга еднаквост. Тази наклонност е в международен проект и създава разграничителни линии и групиране на хората в избрани общности, които се опълчват между тях. Явно човек има потребност от личен пиар, който утвърждава неговата еднаквост. И персони, които имат харизма, умеят добре да се показват, намират утвърждение във всяка общественост.

По този метод пристигна настоящия кабинет. Те имат харизма, която обаче бързо се изхаби. Хората имаме прекомерно ниска прочувствена просветеност. Човешката природа е конструирана да работи против някого, с цел да отличи себе си. И когато човек схване този модел на държание, за който ти дават възможност социалните медии, ние сътворяваме циничен кръг. Постоянно избираме самовлюбени популисти и не виждам формула това скоро да се промени. Светът ще става все по-малко демократичен и враждебен, до момента в който човешкото общество не откри мощ да преодолее този механизъм на образуване на общественото схващане. За страдание на светът не му предстоят лесни времена.

Значи влизаме в обаян кръг?

Влизаме в кръг, в който избрани мозъчни тръстове, които осъзнават механизма по-които се управлява публичното схващане могат да контролират процеса на еволюция на човешкото общество и да го ръководят. Те могат да си хващат такива облици, да ги обработват. Например националистическите партии са основани въз основата на човешката душeвност и нейните недостатъци.

Банкерът Атанас Буров счита, че българинът върви след мощния. Едва на третите парламентарни избори, българският гласоподавател даде късмет на Продължаваме промяната. Може ли да кажем, че гласоподавателят усеща коя партия е мощна, може да направи промени нещо или се подвежда по популистки обещания?

Всеки върви след мощния, тъй като въплъщава себе си по някакъв метод в него. Само че кръгът по който избираме нашата политическа система е обвързван с популизма. И до момента в който се въртим в този кръг, постоянно ще избираме едни и същи.

Що се касае за сегашната власт: съгласно мен тя не би трябвало да съществува в най-кратки периоди, тъй като не се преценява с българския национален интерес.

Ще ви дам образец със прекъсването на доставките на газ от Газпром. Нашите ръководещи споделиха, че Газпром са спрели доставките, само че се оказа, че това не е по този начин. Българската страна приключва контракта и за какво? – за да купува още веднъж съветски газ през Гърция, само че с 30 % по-скъпо. За да могат посреднически фирми да печелят. Това не е ли корупция?

Това са едни тарикатчета, които желаят да заблудят българския избирател. Кого ще излъжат? Могат да излъжат единствено хора, които нямат капацитет да осъзнаят какво се случва.

Колко време още лъжат съгласно вас?

Почти съм уверен, че ще паднат от власт в границите на годината. Когато наесен стартират стремително да се покачват цените, тогава ще е късно и за съдружните им сътрудници. На мен ми се желае ръководещите да изпият докрай това, което сътвориха на българското общество и стопанска система.

/следва продължение/

въпросите зададе Иво Югов

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР