Интервю на Явор Дачков, "Гласове" Аз не съм поръчвал никога

...
Интервю на Явор Дачков, "Гласове" Аз не съм поръчвал никога
Коментари Харесай

Георги Вълев: Никога не съм поръчвал убийство

Интервю на Явор Дачков, "Гласове "

Аз не съм поръчвал в никакъв случай никого”: това съобщи Георги Вълев, който излежава доживотна присъда по делото “Килърите”, в отговор на въпроса дали е поръчал убийството на великотърновския предприемач Петър Христов. С Петър Христов постоянно сме имали съвършени връзки, акцентира Вълев. "Аз от пандиза една торта не мога да си поръчам, камо ли да провеждам сходни неща”, добави той. "Не знам Петър Христов да е имал врагове, само че имам едно съмнение. Онзи, който му е дал толкоз доста власт и бизнес, колкото той не може да поеме, е отговорен за неговата гибел ", разяснява Георги Вълев. "Това изявление е първото, което давам след убийството на Петър Христов, всичко друго са подправени вести, акцентира Вълев.

- В медиите излязоха хипотези, че сте поръчали убийството на Петър Христов. Какъв е Вашият коментар?

- Първо, аз в никакъв случай не съм поръчвал никого. Въпреки че съм наказан, това не значи, че съм поръчвал някого. Второ, тази версия се стартира, с цел да се хвърли прахуляк в очите на хората. Тя бе тиражирана всеобщо от избрани медии. Искам да кажа, че това е първото изявление, което давам на медия след убийството на Петър Христов. След като приключим с вас ще приказвам и за бТВ. Всичко друго, което излезе тези дни, са подправени вести. В един столичен вестник излезе измислено изявление с мен. На първа страница. После беше тиражирано и от други медии. А аз изявленията не съм давал. Друг парадокс - в търновския вестник "Борба " излезе "новината ", че съм поръчал Петър Христов за 60-ия си рожден ден. И тя беше тиражирана от най-различни медии и обиколи интернет. Дори не бяха уцелили рождената ми дата. Аз съм роден на 9-ти, а не на 8-ми януари. И, трето, аз от пандиза една торта не мога да си поръчам, камо ли да провеждам сходни неща. Това е нещо ужасно!

- Почеркът на убийството на Петър Христов приказва за висок професионализъм и сериозна организация. Не ми се има вяра да заловен причинителя.

- Значи причинителят може да не заловен, само че е изцяло допустимо да осъдят мен за гарант. По същия метод както ме осъдиха за другите, без да имам нищо общо с тези закононарушения. Да не забравяме това!

- Какви бяха връзките ви с Петър Христов?

- Познавам го от към 25 години. Той е един от крупните предприемачи във Велико Търново. И освен - той е предприемач от народен мащаб за разлика от мен. Аз се занимавах с бизнес на районно равнище. Познаваме се доста добре и постоянно сме били в доста положителни връзки. Не мога да кажа, че сме били другари, само че връзките ни постоянно са били правилни. Никога не сме имали каквито и да е пререкания, спорове, нито разногласия за бизнес и за каквото и да е.

- Не бяхте ли съперници във Велико Търново? Имаше изявления, че той е "помогнал " на службите да влезете в пандиза, с цел да ви вземе бизнеса. А в този момент Вие си отмъщавате.

- Никога не сме били съперници, тъй като той не е в хотелиерския бизнес, а в млечната индустрия. В началото имаше охраняем бизнес, след това нощни заведения, в този момент и за хранене. Аз нощни заведения нямам. Не сме били в директна конкуренция, макар че имахме заведения в съседство, само че неговото бе нощен клуб, а моето дневен ресторант. Колкото до отмъщението - не знам по какъв начин да ви отговоря, тъй като няма защо да му отплащам. Нямам информация той да е помагал за делото "Килърите ". И тези, които го настояват, не приказват с обстоятелства. Те би трябвало да кажат по какъв метод той е помагал.

Няма по какъв начин да отговоря на голословни изказвания. Спомням си, че когато бяхме на втора инстанция пред Апелативния съд във Варна в медиите излязоха изявления, че към Петър Христов нелегално е изтичала информация по моето дело от полицията във Велико Търново, посредством началника на ГДБОП Орлин Тодоров. Каква тъкмо е била тази информация, дали е употребена против мен или не, аз не зная. Тогава пред ваши сътрудници цитирах тези изявления, с цел да покажа по какъв начин се правят операции, от страна на полицията. Как скалъпваха обвиняванията против мен и намираха кошаревски очевидци да лъжат по мой адрес, само че в никакъв случай не съм отправял обвинявания към Петър Христов. Тогава единствено цитирах общоизвестни и обществени обстоятелства: Петър Христов, Бог да го елементарни, беше индивидът на ГЕРБ за града. Той беше мощният човек на ГЕРБ за града и това всички го знаят.

- Имате ли догадка кой може да е поръчал неговото ликвидиране?

- Аз съм изолиран в пандиза, нямам информация. Не знам да е имал врагове, само че имам едно съмнение. Онзи, който му е дал толкоз доста власт и бизнес, колкото той не може да поеме, е отговорен за неговата гибел.

- Някой, който му е дал толкоз доста власт и бизнес! Кой?

- Не желая да дублирам общоизвестни обстоятелства. С оглед на офанзивите против мен от избрана медийна група, мога да си върша и аз мои заключения в духа на поговорката "Крадецът вика дръжте крадеца ".

- Имате поради групата на Делян Пеевски?

- Собствениците на търновския в. "Борба ", "Уикенд ", "България през днешния ден " и така нататък

- Казвате, че всичко, излязло в медиите през последните дни, което ви свързва с убийството на Христов е клюка?

- Да. И желая да затворя тази тематика с още няколко думи. Никога, до ареста ми и след ареста ми, Петър Христов не е проявявал отрицателно отношение към мен. Нито аз към него. Не е имало удари под кръста. Например, след ареста ми сътрудници от Велико Търново, дето са от през вчерашния ден в бизнеса със заведения, почнаха да изпращат проверяващи в моите заведения, да пускат интриги против мен, както и да крадат личния състав ми. Аз имах система за образование и създавах собствен личен състав, който образовах и по този метод изграждах съвършен колектив. Такива неща Петър Христов в никакъв случай не направи, макар че е най-силният в града. Нито една инспекция не ми е изпращал. Винаги се е отнасял правилно и честно към моето семейство. И това може да го удостовери майка му, вуйна Монка, с която доста добре се познавам. Може да го удостовери брат му Димитър, както и хората от най-близкото му обграждане. Бяхме в съвършени връзки и аз не мога да преживея елементарно това обвиняване.

И още нещо - то стартира да се тиражира прекомерно постоянно в медиите и доста ми припомня по какъв начин се случи всичко с по този начин наречените "Килъри ". Първо медийна офанзива, след това скалъпено обвиняване, след това подобаващи обвинители, които намират подобаващи лъжесвидетели, които са престъпно проявени и с километрични досиета и са подвластни от полиция и прокуратура, след това се намират подобаващи съдилища и съдии, които да ме осъдят и ето ме тук, наказан до живот без да имам виновност. А поръчителите ми се бият в гърдите, че са разкрили огромно закононарушение. Голям пиар за моя сметка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР