Интервю на Нора Стоичкова, БСТВПродължение от миналия брой>-Инициирахте референдум срещу

...
Интервю на Нора Стоичкова, БСТВПродължение от миналия брой>-Инициирахте референдум срещу
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Семейството и децата са кауза на БСП

Интервю на Нора Стоичкова, БСТВ
Продължение от предишния брой> -Инициирахте референдум против разпространяването на джендър идеологията измежду деца и възпитаници.
-Това е остаряла борба най-малко от 5 години я повеждам. Ето, за тази борба е необходим темперамент, тъй като отпорът е доста сериозен и за последните години какво ли не ми се случи. Но! Сега доста постоянно ни питат, за какво тъкмо в този момент желаете този референдум, този въпрос не бил значим и за какво тъкмо в предизборната акция. 
видни общественици се включиха в Инициативния комитет за образуване на референдум против джендър идеологията
Уважаеми български жители! Това е един от най-важните въпроси, който касае всеки един от вас, всяко българско семейство  и българските деца. И стопанска система, и обществена политика, и земеделие - това можем да го оправим. Но джендър идеологията проповядва, че има и други полове, с изключение на мъжки и женски. Различни източници сочат друг брой полове - от 30 до 60 броя. Искат ние да приемем това и като за начало, да ратифицираме Истанбулската спогодба. Тя е за ограничение на насилието над дами и деца. Там има положителни текстове и ние ги поддържаме. Предлагали сме закони в Народното събрание, с които да се спре това извънредно закононарушение. Но сред редовете в тази спогодба се чете, че има трети обществен пол. Т.е. не мъж или жена, а човек се самоопределя съгласно обществената роля, която избира. И този трети пол се разрасна до 60 броя. Най-тежко беше през 2017 година. От тогава до през днешния ден Българска социалистическа партия избавя българското семейство два пъти от тази спогодба. Единият път беше, когато ГЕРБ внесе конвенцията за ратификация в Народното събрание. Благодарение на нашите гласове в Народното събрание това не се случи. Но тогава цялото общество, Българската православна черква, всички вероизповедания у нас и даже Конституционният съд се произнесоха против нея. 
Вторият път беше в края на този парламент, когато Демократична България внесоха закон против домашното принуждение. Там се промъкнаха текстове да се даде право на децата да съдят родителите си за домашно принуждение посредством безучастие, обществените служби да могат да ги отделят от фамилиите, а служебни юристи да ги пазят. Но даже и децата да се откажат в следствие от жалбата си и желае да се върне при родителите си, това няма да е допустимо, тъй като делото не може да бъде прекъснато и се води по длъжностен път.  Там се отваряше и опция Неправителствени организации да пишат образователните стратегии. 
Но неотдавна Съдът по правата на индивида в Страсбург се произнесе по едно дело с Литва. Там към този момент може да се преподава тази ЛГБТ идеология измежду децата с книжки и други образователни пособия, с цел да се учат децата на хомосексуални практики.  После Европейският парламент задължи Съвета на Европа да ратифицира Истанбулската спогодба от името на всички страни в Европейски Съюз, макар че общо 6 страни не са съгласни, в това число и България. И по този начин конвенцията ще стане наложителна за всички. 
През годините доста съм писала до разнообразни европейски сътрудници, че нашата Конституция не признава това. Че в Конституцията ни и в Семейния кодекс е казано, че бракът е съюз сред мъж и жена, а децата са момче и момиче, а не нещо трето. Отговорите са шокиращи: " би трябвало да преодолеете пречките във вътрешното си законодателство ". Но с цел да ги преодолеем тези спънки, би трябвало да си променим Конституцията. Ами не сме съгласни! Сигурна съм също, че по-голяма част от българските жители не са съгласни. И това не е партийна работа на Българска социалистическа партия. Това е идея. Семейството, децата са идея. Аз пламтя в тази тематика от години, несъмнено ми проличава. Но тъй като знам какъв брой тежък е натискът - и върху партията и върху мен, това повече ме кара да имам вяра, че сме на прав път. Трябва да спасим децата. Като станеш пълновръстен, определяй се с който искаш да живееш, това е твоя работа, само че децата до 18 години да не се пипат. 
Показаха ми учебник за 6 клас, където се преподава това. Без да е признато като законодателство, без да минало през парламент, това си върви тихомълком през учебниците. 
Да направиш народен референдум е голямо изпитание. Обръщам се към всички български жители, които милеят за фамилията, традициите, за децата си да се включат, с цел да съберем подписите за референдума, по-късно да го проведем. И дано българският народ да каже дали го желае. Не Българска социалистическа партия, за нас е борба да запазим децата и фамилията, само че дано народът да каже. 
- Не се ли страхувате, че ПЕС може да отлъчи Българска социалистическа партия във връзка точно тази борба?
- Дано не се стигне до такава степен, въпреки че по този мотив имаме тежък конфликт с ПЕС от години. Преди 3-4 години имаше тук една тяхна делегация, която ме убеждаваше, че аз като водач би трябвало да обясня на народа, който не разбирал тая работа. И ролята на водачите била за това да води хората натам, накъдето желае, а не да се преценяват с волята им. Стигнахме до доста изострен диалог и ги помолих или да се извинят на българския народ или да си тръгнат. След това последваха и други неща. Аз бях до неотдавна вицепрезидент на социалистическия интернационал. Кандидатирах се още веднъж преди няколко месеца, евентуално щяха да ме изберат сътрудниците, там са от целия свят, само че безусловно часове преди гласуването, ме изтриха от листата. Дори не ме позволиха за гласоподаване. С едно писмо, че госпожата не изповядва верните полезности на Истанбулската спогодба и по тази причина не е почтена за тази работа. Ами добре. Това не ме визира доста. Тая борба ще я повеждам до дъно, без значение дали съм ръководител на Българска социалистическа партия. Това е идея. 
Българска социалистическа партия провежда всеобщ митинг и брани с жива верига Паметника на руската войска
- Българска социалистическа партия провежда мощен митинг в отбрана Паметника на Съветската войска преди дни. Какви са главните претекстове?
- Ние направихме жива верига към паметника. Като знак на това, че сме подготвени да го пазиме. Тази борба Българска социалистическа партия я води над 20 години в СОС. Сега виждам, че " Възраждане ", " Левицата! " идват, прилепят се към този митинг, само че за нас това е остаряла борба. Ние не желаем да се реалокира и събаря паметника. Това е част от историята на България, знак над успеха над фашизма. Искаме да се резервира и да не се разгаря войната против паметниците. Винаги десните и либералите, когато няма какво да предложат на обществото, се обръщат към предишното. Преди всеки избори Демократична България слагат такива въпроси. Изненада ме Политическа партия, че се закачиха там. Уж пишеха, че са лява партия - нищо сходно. Щом се хванаха с Демократична България и то да разрушават историята, ясна е работата. ГЕРБ и Борисов, които тази тематика я отбягваха с години, и той като кмет на София, внезапно в този момент внезапно влезе в нея. Всъщност Борисов даде старта на диалога за демонтажа и преместването на паметника, като сподели на общинските съветници на ГЕРБ да го поддържат. 
И по този начин Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ в борбата за гласове вдясно, не се посвениха да посегнат и на историята. Излезте си с стратегиите, съревновавайте се за сегашното и бъдещето! Не, хванаха се на този терен трите партии, с цел да си мерят силите за първото място. 
В тази връзка вижте какво се получава. Политическа партия и ГЕРБ всеки ден се карат. Но в случай че се замислите всъщност, те нямат никаква разлика по огромните политически въпроси. Едно и също са. Те са за оръжия и за всичко за Украйна, а ние от Българска социалистическа партия сме срещу. Те са дружно за това пазарът да се саморегулира, да няма таван на цени, на надценки, страната да не се меси и така нататък Те са дружно за рушенето на паметниците. Едно надпреварване, само че в действителност става въпрос за борба за едни и същи гласове от партии, които нямат разлика между тях по огромните въпроси - войната и мира, пазара, еврозоната. 
Те, да вземем за пример, желаят в този момент и незабавно да приемем еврото. Прави ли ви усещане тези десни партии защо се карат? Ами карат се единствено за това кой е по-корумпиран. Едните споделят: Бойко, ти краде 12 години от автомагистралите. Излизат от ГЕРБ и споделят: е, да, но вие, Кирил и Асен, сключихте контракти с медиатори за газа, оскъпихте го, усилихте  инфлацията и така нататък Аз не съм видяла да спорят всъщност. Всеки ден спорят кой е по-голям апаш, а когато става въпрос за политика по огромните въпроси, отново са дружно. Е, коя е алтернативата? Нали хората би трябвало да избират сред разнообразни политики. 
Така че, изборът през днешния ден не е сред Политическа партия и ГЕРБ. Те най-после ще се съберат. Изборът е сред тази група неолиберално, дясно и пазарно фундаменталистко от една страна и Българска социалистическа партия. Ние предлагаме мир, усилване на държавна роля в разнообразни браншове, по този начин както го направихме по времето на постоянното държавно управление. Благодарение на Българска социалистическа партия държавното управление върна  ролята на страната в политиката. Ето ви ги фундаменталните разлики в политиките. Иначе всичко друго за пред камерите - те се карат, само че са си дружно. 
Предстои да се одобри бюджет за 2023-а. Общините са " изгорели " към този момент, останаха без финансиране, тъй като служебният кабинет отхвърли да внесе бюджет за тази година. Здравеопазването гърми, образованието - също. Земеделците излизат на митинг. А ние нямаме бюджет, тъй като Радев не пожела да се внесе. Сега, 6 месеца по-късно, виждате ли какъв брой сме били прави като настоявахме за това. Тогава всички ни оплюха. Така бяха ГЕРБ, Демократична България, Движение за права и свободи - всички желаеха да останем със остарелия бюджет. И какво стана? Април идва, всички системи гърмят сега. 
Сега върви акция, само че първият въпрос, който  слагам на партиите, с които се явяваме на избори, е какъв бюджет ще вършим, тъй като служебният кабинет ни е приготвил брадва - бюджет със 6,6% недостиг. Не сме го виждали още, единствено слушаме финансовата министърка, че го споделя. За мен това е смисленият и незабавен диалог в този момент. Какво ще вършим в Народното събрание след 2 април - ще увеличим ли приходите с % на инфлацията или дясната група от Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ, които желаят в този момент да влезем в еврозоната, ще желаят да понижим недостига под 3%. Вие знаете ли какво значи това? Рязане на всичко - на заплати, на разноски за лечебни заведения, учебни заведения и така нататък Ами да кажат, само че в този момент, с цел да разбере народът сред какви политики би трябвало да избира. Не е почтено по отношение на хората...
- Не е почтено и това, което се случва в лявото пространство по отношение на левите хора в България. Какво съставлява " Левицата! ", която си е лепнала една удивителна откъм гърба? Има ли някаква опасност от тази групировка за Българска социалистическа партия?
- Тази коалиция нито е нова, нито е лява. Да забележим кои партии и хора я съставляват. АБВ, били сме и ние в коалиция с тях - нищо ново. Мая Манолова, която смени няколко имена на партии, Румен Петков, Кадиев, Първанов... Първо, не са нови лица. Хората са тичали за тях през годините да ги вършат президенти, министри, депутати и в този момент с всяко излизане на екрана те приказват единствено против Българска социалистическа партия. Т.е. против тези хора, които цялостен живот са работили за тях. А дали са леви? АБВ участваха в държавно управление с ГЕРБ и организираха една доста неприятна пенсионна промяна, никога не с грижа за възрастните хора. Всяка година се подвига стажа и възрастта за пенсиониране. Мая Манолова пък беше в коалиция с ЕНП на Мария Капон в един от парламентите. Това е дясна групировка. Персонално Манолова, Таня Дончева и други в предходен парламент са се подписали под въвеждането на  плоския налог и са натиснали копчето за най-дясната финансова мярка.  Нито аз, нито някой от сътрудниците в този момент сме били там тогава. 10 години не можем да изтрием това леке, лепнато върху Българска социалистическа партия от тях и за което ни упрекват в този момент, че сме надали не за плоския налог... Ние 7 пъти внасяме смяна в данъчното законодателство за прогресивно облагане и необлагаем най-малко, само че нямаме болшинство, а не ни поддържат другите партии. 
Аз знам по какъв начин Мая Манолова стана омбудсман - с гласовете на ГЕРБ и с персоналната поддръжка на Борисов. Избягвам да давам персонални оценки, само че това са обстоятелства. 
Освен това считам, че това е следващия изкуствено основан план, който да удари Българска социалистическа партия. През последните години се вижда по какъв начин се основава Политическа партия, с цел да взима от гласовете на Българска социалистическа партия. Как се основава " Български напредък "   със същата цел. Добре бе, като сте такива огромни политици, направете си партия, съберете си членове и симпатизанти, убедете ги, че сте по-добри от Българска социалистическа партия. Защо непрекъснато ровите в Българска социалистическа партия?! Очевидно задачата е не е да се обединим и да вършим лява политика. Целта е да бъде унищожена Българска социалистическа партия и те да сте на бял кон някакви спечелили. Няма да стане! Изненадвам се, тъй като те тъкмо би трябвало да познават партията. Да речем външни фактори като Политическа партия, Стефан Янев, че не я познават. Но тези от " Левицата! " я познават. И би трябвало да знаят първо, че партията ненавижда измените, то е заложено в паметта й. Второ, партията, когато види такава опасност, се стяга и активизира. Затова се обръщам към всички социалисти: излезте и гласувайте, с цел да им покажем, че не са прави, че не може всеки да идва и да бракониерства в Българска социалистическа партия. Стига!
Слушам оня ден един от техните представители: всеобщо социалисти напущат и идват при нас. И какъв брой да е всеобщо? Двама души - Валери Жаблянов и някакъв юноша в Плевен. Двама души са им в листите, обаче манипулират обстоятелствата, приказват на нашите хора и те се тормозят. Нищо сходно няма. Те няма да влязат в Народното събрание. Така че - не си давайте гласа за нещо, което ще отиде напразно. 
- Ако би трябвало с едно изречение да кажете на хората за какво би трябвало да гласоподават на 2 април и за какво би трябвало да изберат Българска социалистическа партия, какво бихте споделили на гласоподавателите?
- Излезте и гласувайте, тъй като шести избори без постоянно държавно управление и без работещ парламент, в действителност ще са злополука за България. А тя ще се отрази на всяко българско семейство - по цени, приходи, качество на опазване на здравето и така нататък Подкрепете ни, тъй като в държавното управление доказахме, че какво обещаваме, го изпълняваме. Давам ви дума, че по този начин ще бъде и отсега нататък. Подкрепете ни, с цел да имаме силата да свършим това, което от общ интерес и за хората, и за страната. Да имаме мощ да го отстояваме пред сътрудниците, с които вероятно ще работим в едно държавно управление.
Вторият значим въпрос е с кого ще вършим държавно управление. Вие ще го решавате, скъпи социалисти! Ние сме най-демократичната партия, каквото и да приказват, както и лъжат в противоположна посока. Бих желала след тези избори всеки социалист директно и с гласоподаване да каже с кого Българска социалистическа партия да ръководи, с каква стратегия, накъде да върви България. Ще създадем вътрешно-партийно допитване след изборите и вие ще определите. Няма да вземем решения без вас, няма да вършим секрети сделки и да предадем ползите ви. Открито и ясно - както до момента - с вашия глас и воля, ще следваме нашата стратегия. Гласувайте с № 1 в бюлетината на 2 април!    
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР