Интервю на Даниела Големинова с Валентин Вацев в предаването ''12+4''На

...
Интервю на Даниела Големинова с Валентин Вацев в предаването ''12+4''На
Коментари Харесай

Вацев: Българският шопски начин да се измъкнем от украинската война е като не правим редовен кабинет. Нека американският посланик се сърди

Интервю на Даниела Големинова с Валентин Вацев в предаването ''12+4''

" На българския политически хайлайф му хареса да живее в условия на служебни държавни управления. Тук има още един тъничък миг - допускам, че на българския политически хайлайф, който пъклен не желае да взе участие във войната в Украйна, му е по-лесно да живее в условия на служебно държавно управление, което няма права да вкарва България във война. Служебното държавно управление е неловка обстановка, само че въпреки това това ни пази от вкарването във война. Нека американският дипломат да се сърди, само че това е нашият метод - българският шопски остроумен метод да се измъкнем от украинската война. " Така геополитическият анализатор Валентин Вацев разяснява в изявление пред БНР настоящата политическа обстановка. Според него въпросът е какъв брой дълго може да продължи " българската безправителственост ".

Ако е допустимо да се излезе от олигархичната машина, в която България е потънала до шия, единственият метод, прочут от античността е тирания, макар, че не съм последовател на диктатурата, сподели още Вацев. Като образци той уточни Гърция, Турция, Аржентина и десетки други страни по света. Той бе безапелационен, че олигархията не се е реформирала, тъй като не предстои на промяна и че това, което се случва сега у нас - политическа рецесия, е предизвестено.

„ Единственото, което може да се направи е ремонт на олигархията “, предложи анализаторът.

И добави:

" Приветствам напъните на Пеевски да реформира дерибеите, само че този развой ще мине и през него. Олигархизмът унищожава човешки ориси, това е недоразвития колониален капитализъм. "

Валентин Вацев изясни, че самата политическа система в България е в дълбока историческа рецесия, партиите са в рецесия и в Движение за права и свободи няма изключение.

„ Българската политическа система е тежко колабирала. Това е особеността на прехода, създателите, бащите имаха вяра, че като вземем избран размер социалистическа благосъстоятелност и я раздадем на наши хора, ще се получи буржоазна класа. Това е идиотска концепция. Това беше великият скок на българската номенклатура, тя да стане класа. Буржоазната класа не се получи в България, същинска буржоазия няма, както дървеният кон не е кон “, разяснява Вацев.

Той сподели, че аргументите за актуалната политическа рецесия не трябва да търси в Движение за права и свободи. И е уверен, че систематичната партийна политическа конструкция се провали.

„ Втората задача на прехода у нас беше на запад да ни одобряват като равни. Но там никой не одобри оядената номеклатура като равни “, сподели той.

Според него в протичащото се в Движение за права и свободи няма никакви изключително загадки:

" Това е остаряла системна партия и тези проблеми от дълго време ги взема решение. Може би в този момент е моментът, че към този момент не ги взема решение безшумно. Доган има историческа заслуга за България, тъй като 30 години той пречеше на турските секрети служби да манипулират българските турци. Във всичко останало той се провали, че Движение за права и свободи ще е либерално- центристка партия. В България работят закони - главният принцип е „ бедните стават все по-бедни, богати все по-богати, само че не се усилват “. Там, където трябваше да има междинна класа е процеп и този развой не виждам по какъв начин да не визира Движение за права и свободи. Появиха се турски дерибеи. Разликата сред бедните турци и българи, че първите са по-търпеливи с мюсюлмански предразсъдък. Българите все по-малко търпят. "

Вацев предвижда, че революцията, която прави Пеевски, до месец, два ще разцепи Движение за права и свободи.

„ Не имам вяра на Пеевски, че ще води същинска битка против дерибеите, той самият е дерибей – съвършен български дерибей. Дойде моментът тази достолепна българска партия стартира да взема решение проблемите на бедността – проблемите на лявото и дясното. Българска социалистическа партия не могат да го решат и остана алена слуз. В ГЕРБ са решили този проблем по-добре да сме богати. Битката ще приключи с организационно разединение. Не може подобен вид партии да не се разделят на богати и небогати. За първи път това стана в Българска социалистическа партия и го преживяхме с двуличие. Пръв го разгласи Стефан Продев с приказките за алените бабички и алените мобифони. В България работят справедливи процеси, това е естественото разлагане на олигархичния капитализъм “, разяснява Валентин Вацев.

За настояването на ПП-ДБ, за отсрочване на връчването на втория мандат, той е безапелационен, че това е част от доста необятната и добре замислена пропагандна акция на ПП-ДБ, „ те умеят, въпреки и примитивна агитация “.

Геополитическият анализатор предвижда, че президентът Румен Радев няма да напусне Дондуков 2 и да стъпи на политическата сцена, тъй като още не е построен политик. Според него военните са положителни хора, виновни, само че с цел да са се трансформира в построен политик на Радев не са му задоволителни 7 години, трябват му 14.

„ Да това е допустимо на доктрина, Радев да напусне президентството. Но, в случай че той има нещо от това което се назовава политическа вътрешен глас, той няма да бърза. Има заинтригувани кръгове в България, които виждат своя тясно колективен интерес и заставането зад тила на президента, които да бургия да пробие и да излезе от другата страна. Той е боен и е непокътнат, само че най-трудно се става политик от боен. Той още не изцяло зрял политик. Военният има потребност от 14 години президентстване. Те са положителни и виновни хора, можеш да им се довериш за брачен партньор, началник на компания, само че те не са политически персони. Затова един дърдорещ Петър Стоянов беше сполучлив български президент. Вземете Плевнелиев той дава отговор на всички условия на българския политически живот. Но Плевнелиев е смехотворна фигура. Може би Радев има потребност от още малко стаж, евентуално ще пита жена си, само че в случай че го накарат да излезе на политическото поле, би трябвало да се яви в политическия пейзаж не като голо наличие, а авторитетно и безапелационно. Ако ще взе участие действително в политическата орис, би трябвало да е подготвен да взе участие в най-важното богослужение на българската политика - деолигархизацията. Готов ли е президентът да демонтира българската олигархия. Ако е подготвен да заповяда, тъй като хората ще видят в него вярата. Ако ще приказва със загадки, дано приключи един цялостен президентски мандат “, проучва обстановката Валентин Вацев.

„ В идващите дни партиите ще вземат участие в диалози, с цел да се употребят общи приказки и ще печелят тези, който са най-културно пропагандистки - ПП-ДБ и нищо няма да се получи, тъй като няма интерес от Народно събрание да се построява държавно управление. На българският политически хайлайф му харесва да живее в служебно държавно управление. Подозирам, че политическият хайлайф не желае да взе участие във войната в Украйна, а служебното държавно управление няма права да вкара България във война. Нека се сърди американският дипломат, само че това е нашият шопски метод да се измъкнем от украинската война. Въпросът е какъв брой време може да продължи българската безправителственост. Тя е комфортна ", предвижда Вацев.

Той разяснява и новото систематизиране на политическите сили в Екологичен потенциал, както и политиката на Виктор Орбан и че неговата концепция е за опазване на националната еднаквост на страните членки на Европейски Съюз.

Орбан сподели новия образ на вярата, която може да стигне до Европа. Става дума за координиране на нови хрумвания и визии за развиването на света в Китай, в Турция, в Москва и във Вашингтон, уточни Валентин Вацев.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 

Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР