Интерпол приключи двугодишна глобална операция за изправяне пред правосъдието на

...
Интерпол приключи двугодишна глобална операция за изправяне пред правосъдието на
Коментари Харесай

Интерпол разби мрежа от сайтове с малтретиране на деца, у нас е задържан 34-годишен мъж

Интерпол завърши двугодишна световна интервенция за изправяне пред правораздаването на нарушители,

с материали на полово малтретиране на деца, предопределени да генерират облаги от реклама.

В България е арестуван 34-годишен мъж и е закрит управлявания от него онлайн конгрес,

улеснявал достъпа до хиляди файлове, изобразяващи тежко полово принуждение над деца. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Продължила от декември 2021 година до юли 2023 година , интервенция Narsil беше ориентирана и към финансовите механизми, употребявани от админите на уеб страници за осъществяване на техните онлайн рекламни акции.

В хода на взаимните дейности страните членки работиха с базата данни Worst of list на Интерпол (IWOL) и споделяха разследващи данни с оглед разкриване на обвинените и съгласуване на арестите.

Базата данни IWOL е основана през 2010 година и обгръща уеб страници за наблюдаване, съдържащи  рискови материали с принуждение над деца.

Централата на Генералния секретариат  работи с правоприлагащите органи във всички райони с оглед закриването на тези уебсайтове  от националните снабдители на интернет услуги.

„ Операция Narsil изпраща мощно обръщение към нарушителите,

печелещи пари от сходни уеб страници, че Интерпол и полицейските сили в 195 страни членки знаят къде са, какво вършат и по какъв начин да ги намерят “, съобщи генералният секретар на Интерпол Юрген Щок и добави:

„ Всеки път, когато човек кликне върху тези изображения, той на процедура влиза на мястото на престъплението.

В резултат на идентифицирането и премахването на тези уеб страници понижават онлайн материалите със корист с деца и най-важно – понижава повторната виктимизация на измъчваните “.

Световна наклонност в престъпността

В един от случаите брат и сестра, и двамата при започване на трийсетте си години,

бяха задържани вследствие на цифрови улики от IWOL и разследващи данни, предоставени от световната полицейска общественост и насочващи следователите към обвинените в Аржентина.

Разследванията на Аржентинската работа за идентификация на жертви в Отдела за битка с киберпрестъпленията против малолетни и Специализираното звено за гонене на киберпрестъпления,

работещи с федералните съдилища в провинция Мендоса, доведоха до идентифицирането и арестуването на двамата.

От дома им са конфискувани 14 електронни устройства,

Смята се, че двамата роднини са основали, поддържали и са се облагодетелствали финансово повече от десетилетие от уеб страници, съдържащи материали със полово принуждение над деца и свързани рекламни акции.

„ Предвид софтуерната трудност на този случай и времето, в което незаконната активност е останала неразкрита,

на полицейското съдействие през районните, националните и интернационалните граници “,

акцентира началникът на федералната полиция на Аржентина Хуан Карлос Ернандес, който е и пратеник за Северна и Южна Америка в Изпълнителния комитет на Интерпол.

По думите му синхронизираните арести на разнообразни континенти демонстрират уговорката на интернационалната организация на престъпната полиция да бъде комплициран завършек на онлайн малтретирането на деца.

Местна престъпност, световно съдействие

Българските правоохранителни органи, взаимно с прокуратурата, идентифицираха и задържаха 34-годише н,

Полицията закри форума, за който се счита, че е улеснявал достъпа до  хиляди файлове, изобразяващи тежко полово принуждение над деца . След ареста не престават дейностите за определяне на ползватели на форума.

В рамките на съветския стадий от интервенция Narsil полицейските власти  арестуваха двама 24-годишни за произвеждане и онлайн разпространяване на материали,  изобразяващи полово принуждение над малолетни.

При претършуване, от обвинените са конфискувани компютърно съоръжение,

съдържащо профилиран програмен продукт за основаване и администриране на уеб страници, и сменяеми твърди дискове с материали със полово принуждение над деца.

С поддръжката на отдела за следствие към Департамента за вътрешна сигурност на Съединени американски щати,

тайландската полиция арестува 45-годишен тайландски жител за владеене и онлайн разпространяване на материали със полово малтретиране на деца.

откакто при обиск в жилището му са открити огромни количества материали със полово принуждение над деца и записи на финансови транзакции, свързани с онлайн разпространяването на фотосите на принуждение.

Източник: Dariknews.bg.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР