Интерпол обяви за издирване 31-годишния Ворают Юуувидхиа – внука на

...
Интерпол обяви за издирване 31-годишния Ворают Юуувидхиа – внука на
Коментари Харесай

Интерпол търси под дърво и камък един от наследниците на Ред Бул

" Интерпол " разгласи за търсене 31-годишния Ворают Юуувидхиа – внука на тайландския предприемач Калео Юуувидхиа, основал компанията за енергийни питиета " Ред Бул " в партньорство с австрийския милиардер Дитрих Матешиц. По данни на " Банкок поуст " той е обвинен за осъществяването на тежко закононарушение на територията на Тайланд, съобщи БГНЕС.
Според изданието, против Юуувидхиа е издадена т.нар " синя бюлетина ", която изисква от страните, сътрудничещи си с организацията, да открият обвинения. Зам.-говорителят на тайландската полицейска пресслужба Критсан Патаначароен разгласи пред локалните кореспонденти, че сега се пробват да издействат и издаването на " алена бюлетина ".
Наследникът на империята " Ред Бул " е преследван от тайландските управляващи по отношение на закононарушение, което се подозира, че е направил през 2012 година. Според данните той е прегазил със своето " Ферари " служител на реда на пътя, след което се е опитал да скрие тялото му на няколко десетки метра от пътя и е липсващ от мястото на престъплението.
След къс арест, Юуувидхиа е бил пуснат под гаранция и през последните 5 години не е бил обект на правосъдно гонене. Заповедта за неговия още един арест бе издадена през април, защото обвиненият е пренебрегнал 8 пъти молбата да се яви на още един разпит и е избягал в Сингапур с частния си аероплан.
Тайландското законодателство разрешава на управляващите да преследват Юуувидхиа по обвинявания за повърхностно шофиране до 2027 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР