Интернет порталът Важни истории (Important Stories (istories), който претендира да

...
Интернет порталът Важни истории (Important Stories (istories), който претендира да
Коментари Харесай

Руската армия набира жени за фронта, прилъгва ги с 2330 долара за...

Интернет порталът " Важни истории " (Important Stories (istories), който претендира да е един от дребното източници на самостоятелна проверяваща публицистика в Русия, написа през вчерашния ден, че дами снайперисти и оператори на дронове се набират за наемническо поделение под командването на съветското министерство на защитата.

 

В публикацията на изданието, озаглавена " Създадени освен за супи и деца. Руски дами към този момент са набирани за бойни специалности, с цел да вземат участие във войната ", се споделя, че дамите се образоват в специфичен снайперистки отряд и като оператори на бойни дронове.

 

Досега дамите в съветската войска са били употребявани единствено като медицински лица и в кухнята, напомня ДПА. На дамите в униформа се предлага шестмесечен контракт с месечна заплата, равняваща се на към 220 000 рубли (2330 долара). В случай на раняване се планува бонус от 1 до 3 млн. рубли, а при положение на гибел на директните им най-близки родственици се изплащат към 5 млн. рубли.

 

Обявите за набиране на личен състав се появиха в съветската обществена мрежа " ВКонтакте ". Един от набиращите личен състав за армията разказал пред istories, че се търсят дами, които към този момент са подготвени да употребяват оръжие. Начинаещите щели да бъдат обучавани в границите на един месец по какъв начин да боравят с оръжие.

Русия води война против прилежаща Украйна към този момент повече от 20 месеца. Смята се, че жертвите и от двете страни са доста, показва ДПА.

 

Според оценки на английското министерство на защитата от началото на съветската инвазия в Украйна са убити или ранени сред 240 000 и 290 000 съветски бойци. В това число сред 150 000 и 190 000 души са починали или към този момент не са боеспособни. Британското министерство прецизира, че оценките му не включват бойците от наемническата група " Вагнер ", или наказаните, които са били наложително изпратени на фронта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР